Zoektocht naar vermiste man gaat door

Sinds woensdag 23 mei in de middaguren wordt een man, met de initialen R.A., geboren te Bonaire in 1960, vermist. Betrokkene bevond zich, samen met een andere man met de initialen O.T.B., in een kleine boot op zee. Hoe de man precies in het water terecht is gekomen is onbekend. Een getuige welke zich op het strand in de buurt van hotel Divi Flamingo bevond, heeft een man in het water om hulp horen roepen naar een man in een boot. Het bootje dreef verder af en de man die in het water lag is niet meer gezien.

De man in de boot is door een duiker opgemerkt en deze heeft personeel van de duikschool ingeschakeld om de man in de boot naar de kant te brengen. De man uit de boot is voor eigen en andermans veiligheid overgebracht naar het politiebureau en later na verhoor heengezonden.
Op woensdagmiddag en donderdag is er gezocht -onder leiding van de inspecteur van dienst van de politie- door Kustwacht, brandweer, Stinapa, politie en douane. Ook is aan de duikscholen in de buurt verzocht samen te werken in deze actie.

Vandaag werd er nog steeds gezocht door de politie, zowel op het water als op het land. De officier van dienst heeft tevens een aantal luchtvaartmaatschappijen verzocht uit te kijken naar de vermiste man.