Win een vakantie en een super moderne fotocamera: doe mee aan de Fotowedstrijd “Dit is DE plek”; Dare to Share

RCN/Communicatie heeft afgelopen week een promotietour gehouden op Bonaire, Saba en Sint Eustatius. De tour vond plaats ter ondersteuning van de CN EXPO foto wedstrijd die op 2 september door RCN/Communicatie werd gelanceerd. Van maandag tot en met vrijdag werden bezoeken aan onder meer de basis- en secundaire scholen op de drie eilanden afgelegd. Ook waren er ontmoetingen met de gezaghebbers van de drie eilanden, waar de fotowedstrijd werd toelicht. Ook werden er persmomenten gehouden en jongerenorganisaties en de toeristenbureaus bezocht.

Categorieën deelnemers
De fotowedstrijd onderscheidt drie categorieën deelnemers: de jeugd tot en met 12 jaar, jongvolwassenen van 13 tot 21 jaar en volwassenen vanaf 21 jaar. Foto’s mogen gemaakt worden met mobiele telefoons, tablets en eenvoudige tot semiprofessionele camera’s.

Mooie prijzen
Per eiland, worden per leeftijdscategorie drie winnaars geselecteerd, wat in totaal 27 winnende foto’s oplevert. De 9 eerste prijswinnaars winnen een bijzondere camera, de Lytro. Specificaties van deze camera zijn te vinden op www.lytro.com/camera. Daarnaast worden ook de winnaars van ‘The most popular’ en ‘The best of the best’ geselecteerd. Deze winnaars winnen naast de Lytro fotocamera ook een vakantie naar Saba, Statia of Bonaire (naar keuze), die bestaat uit vliegticket voor 1 persoon en een hotelverblijf voor 1 week. De winnaar van ‘The most popular’ foto wordt bepaald door het aantal stemmen op Facebook. Iedereen kan via Facebook op de foto van zijn keuze stemmen.

Gewone burgers met een buitengewone blik
Het thema van de fotowedstrijd is ‘Dit is dé plek’, anders gezegd ‘This is the place’ of ‘Esaki ta é luga’. De fotowedstrijd voor gewone burgers met een buitengewone blik, roept jonge en oude ingezetenen van de drie eilanden op om die plekken van hun eiland vast te leggen die bijzonder voor hen zijn. Deelnemers kunnen met 1 foto meedoen. Dit kunnen foto’s zijn van het eiland, maar ook van familie, school, werk of huis. Waar het om gaat is het delen van de plek die je koestert; de plek waar je je fijn voelt en die een unieke betekenis voor jou heeft. Burgers, die graag hulp willen bij het aanleveren (uploaden) van hun foto naar de desbetreffende Facebook pagina, kunnen terecht bij hun eigen toeristenbureau.

Eilandbewoners doen spontaan mee aan de wedstrijd en dagelijks groeit het aantal inzendingen op de Facebook pagina The CN Expo:. https://www.facebook.com/the.cn.expo . Het aantal likes is momenteel meer dan 700 en er zijn al bijna 100 inzendingen ge-upload. . Het is belangrijk dat iedereen die deelneemt aan de wedstrijd de instructies op de Facebook pagina goed opvolgt, zodat de foto correct wordt ge-upload.

De expositie
Op 16 november 2013 wordt op tegelijkertijd op Bonaire, Sint Eustatius en Saba een unieke en grensoverschrijdende fototentoonstelling geopend. Op deze ‘CN Expo’ worden 29 unieke foto’s van Bonaire, Sint Eustatius en Saba tentoongesteld. De expositie is niet het einde van het project, omdat de toeristenbureaus de foto’s ook zullen gebruiken om Bonaire, Saba en Sint Eustatius in het buitenland te promoten. Binnenkort komen we met meer informatie over de expositie en de winnaars. De fotowedstrijd en bijbehorende CN Expo ‘ Dit is dè plek’, is een initiatief van Rijksdienst Caribisch Nederland, die hierbij nauw samenwerkt met de toeristenbureaus en jongerenorganisaties van Bonaire, Sint Eustatius en Saba en het Comité 200 jaar Koninkrijk.