Werkgroep Fysieke Toegankelijkheid organiseert belevingsroute in Playa

De Werkgroep Fysieke Toegankelijkheid Bonaire organiseert op 27 maart aanstaande een belevingsroute in Playa van 15:00 tot 17:00 uur.

“De WFTB, bestaat uit vertegenwoordigers van Minder Validen Bonaire (MiVaBo), Fundashon di Kuido pa Bista i Oido (FKBO), Fundashon Mariadal en een medewerker van de Directie Samenleving & Zorg (DS&Z) van het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB). De DS&Z is de trekker van deze werkgroep.

Vanuit de WFTB, wordt er gewerkt aan het waarborgen van het zich vrij en veilig kunnen bewegen en maatschappelijk zelfstandig kunnen deelnemen aan de samenleving. Met name mensen met een fysieke beperking op Bonaire.

Wat doen de werkgroep?
• Zichtbaar maken van mindervaliden in de samenleving.
• Knelpunten wegnemen.
• Kansen creëren.
• Samenwerking stimuleren tussen belanghebbenden.
• Concrete acties ondernemen voor het toegankelijker maken van Bonaire.
• Toegankelijk assessments van de openbare ruimte en gebouwen.
• Mindervaliden uit de taboe sfeer halen.

Bij vragen kunt u contact opnemen met: wftb@bonairegov.com of bellen naar Ruben Didden, DS&Z Tel.:(599) 717-2211

Voor deze route zijn beslissers en beleidsmakers uitgenodigd om te ervaren hoe het is om blind te zijn en in een rolstoel te zitten of om deze te duwen. Ook gaat er een selecte groep in de scootmobiel (een elektrisch aangedreven scooter). De route in Playa is zo samengesteld dat de beleving van de toegankelijkheid en de veiligheid in de omgeving van Playa goed over komt.

De bedoeling van deze belevingsroute is de participerende deelnemers in een andere mindset op het gebied van toegankelijkheid en veiligheid te brengen. Met name als het gaat om de mindervaliden, maar ook bijvoorbeeld senioren en moeders met een ‘stroller’.

De route begint op twee plaatsen in Playa. Eén groep begint op de parkeerplaats bij Mariadal en de andere groep begint op het Wilhelminaplein nabij El Mundo. Alle groepen komen uiteindelijk weer samen bij El Mundo.

De uitgenodigde deelnemers zijn o.a. de Gezaghebber en Eilandsecretaris, de Gedeputeerden, personen uit de Eilandsraad, personen van de Rijksvertegenwoordiging en RCN, Directeur Samenleving & Zorg, Directeur Ruimte & Ontwikkeling, Directeur TCB en Bonhata, beleidsmakers en projectleiders uit het werkveld.