Website over commerciële ontwikkelingen in het marine park van Bonaire

Er is nu informatie beschikbaar op internet over de recente veranderingen in het ontwikkelingsplan Bonaire met betrekking tot het Nationale Marine Park. De nieuwe website maakt gebruik van een blog-format om het besluit voor het toelaten van commerciële ontwikkelingen in het marine park van Bonaire aan te kaarten. Op de website wordt ook beschreven wat de negatieve gevolgen van zo’n besluit op het koraalrif en de economie van het eiland kunnen zijn. De website is
www.savebonairemarinepark.org.

De website maakt gebruik van blog updates, geluidsfragmenten en video’s om de veranderingen in het ontwikkelingsplan te beschrijven met betrekking tot de sociaal economische- en milieu wetgeving. Bezoekers kunnen snel een overzicht vinden of verder zoeken naar meer informatie over het onderwerp.

Voor diegene die geïnteresseerd zijn in het beschermen van de economische potentie en de natuurlijke waarde van de onderwater natuur van Bonaire is het mogelijk om via de website een online petitie te tekenen die oproept tot het intrekken van de besluiten die commerciële ontwikkelingen mogelijk maken in het marine park. Via de donatie website is het ook mogelijk om ons financieel te steunen in het juridisch proces.

Www.savebonairemarinepark.org wordt beheerd door Sea Turtle Conservation Bonaire en STINAPA Bonaire, de twee organisaties die in beroep zijn gegaan tegen het besluit om commerciële ontwikkelingen mogelijk te maken in het Nationale Bonaire Marine Park.