Washington Park viert 43 jaar met open dag

Stinapa herdenkt op zondag 3 juni aanstaande samen met de bevolking van Bonaire het feit dat plantage Washington 43 jaren geleden een beschermd gebied is geworden. In verband met deze viering wordt er een open dag georganiseerd in het nationaal Park Washington Slagbaai. Bij de ingang van het park is er muziek, eten en kunstwerk. Stinapa nodigt alle bewoners van Bonaire uit om van de opendag te komen genieten in het Washington Park.

De poort van het park zal vanaf 8:00 uur open zijn. De activiteiten onder begeleiding van het personeel van Stinapa starten om 8:30 uur. Deze activiteiten zijn onder andere: het beklimmen van Brandaris, wandeltocht op Lagadishi Walking Trail, het beklimmen van seru Kasikunda en fietsen. Voor de kinderen zijn er activiteiten zoals kleuren en plakken. Personen die geen transport hebben kunnen naar Slagbaai worden gebracht. Alle routes in het park zijn met een grader toegankelijk gemaakt voor alle soorten auto’s. Na de regen van de afgelopen weken is het park mooi groen.

Bij de ingang van het park is er een culturele show en muziek en bij Slagbaai is er ook lokale gerechten en muziek. Deze keer is de bar een fundraising van muziekgroep Tutifruti. De open dag duurt tot 17:00 uur. Daarom wordt iedereen verzocht om zo vroeg mogelijk te komen om van de dag te kunnen genieten. Toegang tot het park en deelname aan alle activiteiten zal gratis zijn.