Wandeling bij volle maan in het Washington Park was groot succes

Vorig jaar heeft STINAPA voor het eerst een wandeling bij volle maan georganiseerd in het Washington Park die zeer succesvol was. Daarom is er besloten om dit jaar weer een wandeling bij volle maan te organiseren en er een jaarlijks terugkomende evenement van te maken. Ook dit jaar was het een groot succes met meer dan 100 deelnemers.

Op vrijdag 18 oktober tegen 6 uur s’avonds begonnen de deelnemers aan de wandeling bij volle maan te verzamelen bij de ingang van het park. Tegen 7 uur werd begonnen met de wandeling. De route die genomen werd, “Lagadishi Trail” is een route van ongeveer 2,5 km en het duurde ongeveer 1.5uur voordat de laatste deelnemer weer terug was bij de ingang. Groepen die gewend zijn aan lange afstand wandelingen zoals “Pia pia kunuku bieu” hebben ook deelgenomen aan de wandeling. Er waren ook veel ouders met hun kinderen die deel hebben genomen.

De route was op zichzelf niet zo lang, maar helemaal wat anders dan een wandeling overdag. De hele route was prachtig verlicht met maneschijn. Maar je had toch wel een zaklantaarn nodig om te kunnen zien wat er voor je voeten lag zodat je niet per ongeluk op een bolcactus trapte of schopte. Dat doet pijn!

Volgend jaar zal deze activiteit weer georganiseerd worden. Als u interesse heeft in andere activiteiten van STINAPA dan kunt u de twee Facebook pagina’s van STINAPA in de gaten houden: NME STINAPA Bonaire en ook STINAPA Bonaire. Op deze pagina’s worden alle activiteiten van STINAPA bekend gemaakt.