Viering, Open dag Washington-Slagbaai op zondag 9 juni

Zondag 9 juni herdenkt STINAPA samen met het Bonairiaanse gemeenschap dat 44 jaar geleden plantage Washington een beschermd gebied is geworden. Aan de ingang van het park wordt er een open dag gehouden met muziek, lekker eten, lokale markt en nog een heleboel andere activiteiten onder begeleiding van gidsen. Toegang en deelneming aan alle activiteiten is gratis en je mag ook met je auto het park in. STINAPA nodigt de hele Bonairiaanse gemeenschap uit om dit samen met ons te vieren en er een gezellige dag van te maken.

De eerste activiteit van de dag zal een bosloop zijn die door KomKaBon wordt georganiseerd. Deze gaat om 7.30 ‘s ochtends van start. Inschrijving voor deze activiteit is op vrijdag 7 juni bij Bon Apetit Restaurant aan de Kaya Betico Croes van 5-7 in de namiddag en op zaterdag 8 juni bij Rose Inn in Rincon van 5-7 in de namiddag. De rest van de activiteiten beginnen allemaal om 8 uur s’ochtends met het klimmen van de Brandaris en/of Kasikunda, wandelen op de lagadishi trail, en fietstochten.

Mensen die geen transport hebben om naar Slagbaai te gaan zullen daar naartoe worden gebracht en weer opgehaald. Er is ook een kinderhoek waar getekend, gekleurd of geverfd kan worden en ze kunnen er hun gezichten laten beschilderen. Magic Ed zal er ook zijn met z’n springkussen zodat de kinderen zich lekker kunnen uitleven. Kinderen mogen alleen onder begeleiding van hun begeleiders deelnemen aan de activiteiten. Aan de ingang van het park zal er folkloristische muziek en dans zijn. Bij slagbaai is er ook muziek en eten. Al onze wegen zijn begaanbaar gemaakt zodat alle autotypes het park in kunnen.

De viering is om 5 uur ‘s middags afgelopen en wij verzoeken iedereen om op tijd te komen zodat we er samen een leuke dag van kunnen maken.
Toegang en deelneming aan alle activiteiten is gratis!