Veiligheidsmarkt, zaterdag 11 augustus 2012

Op zaterdag 11 augustus a.s. wordt een veiligheidsmarkt georganiseerd om de bevolking van Bonaire te informeren over wat er op het gebied van veiligheid allemaal gebeurt en wat ze daar zelf aan kunnen bijdragen. Het thema van deze markt is “veiligheid doen we samen”.

Allerlei organisaties en bedrijven die zich met veiligheid bezig houden presenteren zich tijdens deze markt. Je kunt je laten informeren over wat zij doen, maar ook over wat je zelf kunt doen aan je eigen veiligheid. Er zijn informatiestands en muziek en er worden interessante demonstraties en workshops georganiseerd, waardoor het voor het hele gezin interessant is.
De markt wordt van 10.00 tot 17.00 uur gehouden bij Jong Bonaire en de entree is gratis.

Deelnemers
Deelnemers aan de veiligheidsdag zijn:
Openbaar Lichaam Bonaire, Koninklijke Marechaussee (Kmar), Douane Caribisch Nederland , Korps Politie Caribisch Nederland, Justitiële Inrichting Caribisch Nederland locatie Bonaire (JICN), Centrum Jeugd en Gezin Bonaire, Kustwacht Caribisch Nederland, Brandweer Caribisch Nederland, Ambulancedienst en Bedrijfsbureau Fundashon Mariadal, Special Security Services (SSS), Bonaire Security Force (BSF), Total Home, Alubon, Health & Fitness Center Bonaire (HFC).

Programma
Om 10.00 uur wordt de markt officieel geopend door de gezaghebber van Bonaire, mevrouw dr. Lydia Emerencia. Aansluitend kunnen bezoekers de verschillende informatiestands bezoeken. Bij Total Home en Alubon bijvoorbeeld ligt de nadruk op veiligheid in en om het huis, bij het centrum voor Jeugd en Gezin op veiligheid met kinderen en bij de brandweer op preventie. In de gymzaal worden workshops zelfverdediging gegeven door HFC. Ook zijn er leuke prijzen te winnen.
Verschillende deelnemers verzorgen op het parkeerterrein voor Jong Bonaire demonstraties. De Kmar, politie en brandweer geven diverse demonstraties. Het interventieteam van JICN demonstreert een snelle interventie. De ambulancedienst toont een simulatie van hulpverlening bij een verkeersongeval. De douane demonstreert het opsporen van verdovende middelen. Ook aan de kinderen is gedacht: zij kunnen o.a. in een politie- of brandweer auto zitten en daarvan zelf een foto maken of hun vingerafdrukken laten afnemen.