Unkobon opent consumentenloket

De consumentenbond Unkobon, heeft zondag de officiële opening gehouden van haar Consumentenloket.

Wat houdt het Consumentenloket in?
Dit loket is een punt waar leden van Unkobon terecht kunnen met de vragen, problemen en klachten over de kwaliteit van bejegening, service en producten die zij als consument hebben ervaren bij de diverse overheidsdiensten, instanties en bedrijven op ons eiland.

Welk doel heeft Unkobon met het loket?
Met het loket streeft Unkobon twee belangrijke doelen na:
1. Luisteren naar de hulpvraag/klacht van de consument, uitleg en informatie geven, de weg wijzen om tot een oplossing te komen en contact onderhouden totdat er een bevredigende oplossing is gevonden.
2. Verzamelen en archiveren van de vragen en klachten zodat Unkobon inzicht krijgt in de hoeveelheid en soort hulpvragen en daarvan kan afleiden wanneer, waar en bij wie Unkobon als bond in actie moet komen.

Wanneer houdt Unkobon haar loket?
Om te beginnen zal het consumentenloket één keer per maand open zijn op de eerste zondag van de maand. De medewerkers zullen in twee wijken tegelijk zitten, namelijk Rincon en Playa. In Rincon zal het loket in Kas di Tia Sani naast de katholieke kerk gehouden worden en in Playa in het gebouw van de Scouting. Na elk loket wordt er een evaluatie houden en eventueel de plaats/tijd/datum aangepast.

Wie zijn de medewerkers van het loket?
Unkobon heeft een groep vrijwilligers gevormd, die Papiamentu, maar ook voldoende Nederlands beheersen om uitleg en informatie te kunnen geven. Bovendien zijn de personen betrouwbaar en integer, zodat de consumenten kunnen rekenen op een professionele en vertrouwelijke aanpak.

Wie kan een beroep doen op het loket?
In principe is het loket voor leden van Unkobon. Wie nog geen lid is, kan zich ter plaatse inschrijven. De kontributie is $ 10.- voor een heel jaar en als dat moeilijk op te brengen is, zullen wij samen naar een oplossing zoeken.

Hoe laat wordt het loket gehouden?
Op de eerste zondag van de maand is het loket zowel in Rincon als in Playa open. In Rincon zal het loket open zijn van 16.00-18.00 uur en in Playa van 17.00 -19.00 uur.