Twee bussen overgedragen aan naschoolse opvang

In het kader van de Internationale Dag van de Jeugd op 12 augustus heeft gedeputeerde Nina den Heyer samen met Ruthmila St. Jago, beleidsadviseur bij de Directie Samenleving en Zorg, afgelopen donderdag 10 augustus de sleutels van twee bussen in ontvangst genomen van Irving Abdul, medewerker van Akkermans Auto Supplies. In totaal werden er drie bussen besteld en binnen twee maanden zal de derde bus overhandigd worden. De bussen worden gefinancierd door het fonds van de ‘Plan van Aanpak Kinderrechten Bonaire (BZK)’ en zullen gebruikt worden voor de naschoolse opvang. In de praktijk is gebleken dat veel kinderen en jongeren niet kunnen deelnemen aan naschoolse activiteiten, omdat er geen vervoer is of het vervoer is te duur om mee naar de activiteiten te gaan. 

Conform het beleid van gedeputeerde Den Heyer zal het zogenoemde ‘kindpakket’ ingevoerd worden. Onderdeel hiervan is ook een pasje voor alle kinderen en in het bijzonder de minderbedeelde kinderen en jongeren om deel te kunnen nemen aan naschoolse activiteiten. Het gaat bijvoorbeeld om activiteiten op het terrein van kunst,cultuur, dans, zang, muziek en sport, maar ook om voorzieningen zoals schoolartikelen enz. Elk van deze twee bussen kan 11 kinderen/jongeren vervoeren en de derde bus heeft een capaciteit van 29 kinderen/jongeren en komen ten voordele van de kinderen/jongeren die geen vervoer hebben of geen vervoer kunnen betalen en die gebruik moeten maken van deze bussen om deel te kunnen nemen aan naschoolse activiteiten. 

Vóór de overdracht van de laatste bus in november op de Internationale Dag van de Kinderrechten zal er een tekenwedstrijd gehouden worden met de tekeningen van de kunstenaar Wilfred Dania als onderwerp, waaraan kinderen kunnen deelnemen met als inzet het afbeelden van de tekeningen op de bus.