TUI Nederland organiseert conferentie duurzaam ondernemen

In samenwerking met Travelife, Tourism Corporation Bonaire en Bonaire Hotel and Tourism Association organiseert TUI Nederland op Bonaire de conferentie Duurzaam Ondernemen. Op 21 september worden hoteliers op Bonaire geïnformeerd en geïnspireerd over het belang van duurzaam ondernemen. Op 17 en 19 september vindt deze conferentie ook plaats op Curaçao en Aruba in samenwerking met de lokale partners. Door Travelife, blueContec en aan de hand van ‘best practices’ wordt getoond wat duurzaam ondernemen hoteliers kan opleveren.

Travelife is een internationaal duurzaamheidkeurmerk dat door veel gecertificeerde hotels wordt gebruikt om zichzelf te profileren als duurzame accommodatie. Travelife laat hoteliers op deze conferentie zien hoe het reduceren van de kosten voor water, energie en afval hand in hand gaat met het verbeteren van duurzaam ondernemen.

blueContec organiseert een interactieve workshop waarmee hoteliers op een praktische manier meer energie kunnen besparen. De consultants van blueContec hebben meer dan tweehonderd hotels wereldwijd gesteund in de verhoging van hun rendement, het implementeren van milieumanagementsystemen en het vermarkten van groene activiteiten.

De conferentie wordt afgesloten met voorbeelden van ‘best practices’. Drie hotels met een Travelife Gold award vertellen hoe zij deze hebben behaald en wat dit voor voordelen heeft opgeleverd.

De merken van TUI Nederland geven accommodaties met een Travelife award en andere officiële duurzaamheidlabels extra aandacht in de gidsen, bij de reisagenten, op de boekbare websites en via andere marketingkanalen. TUI Nederland stimuleert accommodaties duurzamer te werken. Via het Travelife systeem kunnen zij advies inwinnen hoe ze dit aan kunnen pakken. Wereldwijd biedt TUI Nederland op dit moment meer dan 425 accommodaties met een duurzaamheidlabel aan. Meer informatie over TUI Nederland en duurzaam toerisme is te vinden op www.tui.nl/duurzaamtoerisme. Hoteliers die geïnteresseerd zijn in de conferentie kunnen zich aanmelden via duurzaamtoerisme@tui.nl.