Tourism Corporation Bonaire viert 25-jarig jubileum

tcb_25thanniversary_september_15_2016_05-1Tourism Corporation Bonaire viert dat zij 25 jaar bezig zijn het eiland te ontwikkelen en te promoten op de wereldmarkten. Met een halve eeuw aan opgebouwde ervaring, heeft de organisatie een goede structuur voor de toekomst en verheugt zij zich erop om Bonaire te kunnen positioneren als een groene bestemming en zo het evenwicht tussen de natuurlijke en culturele hulpbronnen te helpen behouden.

De geschiedenis van Tourism Corporation Bonaire
De organisatie opende als Tourism Corporation Bonaire voor het eerst haar deuren in 1991 als een afgeleide van het Toeristenbureau van de overheid. De nieuwe TCB werd gerund onder toezicht van haar eerste directeur, de heer Peter van der Veen.

Door de jaren heen bleef de organisatie zich verder ontwikkelen onder de leiding van andere directeuren, die allen de nadruk legden op het ontwikkelen van Bonaire tot een wereldberoemde toeristische bestemming. Opmerkelijke projecten behelzen onder meer het instellen van Bonaire als een KLM hub naar Zuid-Amerika (inhoudende non-stop vluchten van Amsterdam naar Bonaire); de komst van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen American Eagle, United Airlines en Delta, TAP, het bewustmakingsprogramma voor het toerisme dat werd ontwikkeld om mensen die in het toerisme werkzaam zijn te trainen en te onderrichten over het belang van de ervaring van de bezoekers van Bonaire en het ‘Hello Tourist project’, met de opmerkelijke icoon, Mama Smile. Daarnaast is de initiële onderneming om cruisetoerisme naar Bonaire te halen ook een opmerkelijke historische prestatie, nu blijkt dat het cruisetoerisme een troef is voor de mix van toeristische producten van het eiland.

De focus van Tourism Corporation Bonaire voor de toekomst
TCB concentreert zich thans op het positioneren van Bonaire als een groene bestemming, aangezien het eiland zijn potentieel nog niet volledige heeft aangeboord. TCB werkt aan een energiek en deskundig teram die de visie begrijpt en die enthousiast is om dit op poten te helpen zetten. TCB zal als trekker fungeren voor deze inspanning, om zo te verzekeren dat het eiland een levensvatbaar Masterplan krijgt, een visie voor de komende tien tot twintig jaar. Samenwerking met de stakeholders van de private sector van het eiland zal cruciaal zijn voor de succesvolle uitvoering van de visie om de gewilde groene bestemming te worden.

“Wij, TCB en de toeristische sector van Bonaire, moeten elkaar vinden en samenwerken aan een gemeenschappelijke visie en een gemeenschappelijk doel. Wij moeten elkaar niet als elkaars concurrenten zien, maar, daarentegen als collega’s met een gemeenschappelijke visie, primair om Bonaire internationaal te promoten als een toeristische bestemming, maar ook als een voorbeeld hoe succesvol een bestemming kan groeien in evenwicht met het milieu,” verklaarde de Toerismedirecteur van TCB, de heer Maurice Adriaens.

Bonaire kreeg onlangs de Silver Coastal Quality award, na een succesvolle evaluatie van de mogelijkheden van het eiland als een groene bestemming. Het verder uitbouwen van deze mogelijkheden in de komende jaren zal een van de belangrijkste focussen zijn voor de TCB, in de hoop dat Bonaire de Goud- of zelfs Platina-status verwerft bij toekomstige evaluaties.

Mevrouw Malinda Hassell, Marketing Manager van TCB, zei het volgende: “Het verder uitbouwen van het toerisme op een duurzame manier is een proces. Het is absoluut noodzakelijk dat wij van Bonaire een succesproduct maken en het is ook noodzakelijk wil men succesvol zijn, dat iedereen die werkzaam is binnen het toerisme een gemeenschappelijke visie deelt. Bonaire is een bestemming met zoveel mogelijkheden en door de jaren heen zien wij dat Bonaire een populaire cruise- en overnachtingsbestemming aan het worden is. Dit was niet mogelijk zonder het huidige TCB-team en TCB-werknemers in het verleden.”

Tourism Corporation feliciteert het personeel met het 25-jarige jubileum
TCB feliciteert mevrouw Joanny St. Jago-Trinidad en mevrouw Evelain Marchena, die ook 25 jaren in dienst zijn bij de TCB.

In de 25 jaren bij de organisatie heeft mevrouw St. Jago-Trinidad gewerkt binnen de administratie, marketing, statistiek en productontwikkeling bij TCB. Zij herinnert zich de beginfase nog toen alle statistieken handmatig werden opgesteld, met gebruik van de door de aankomende passagiers ingevulde ED cards. Tegenwoordig geniet zij ervan dat zij met geavanceerde technologie kan werken zodat het werk efficiënter wordt gedaan.

Mevrouw Marchena heeft TCB bijgestaan als hostess, niet allen voor de bezoekers van TCB, maar ook voor degenen die op het eiland aankomen. Haar glimlach is een welkome aanblik voor vele aankomende bezoekers en zij werd liefdevol “Mama TCB” genoemd.

TCB wil beide werknemers feliciteren en bedanken voor de vele jaren die zij als werknemers hebben gewerkt en ter gelegenheid van hun 25-jarig ambtsjubileum en het personeel en het gehele TCB-team feliciteren met deze speciale gebeurtenis. Dit werd gevierd vanochtend in de kerk van Coromoto in Antriol, gevolgd door een receptie in de avond in Fort Oranje.