Tourism Corporation Bonaire bereidt zich voor op het komende cruiseseizoen

Tourism Corporation Bonaire bereidt zich voor op het nieuwe cruiseseizoen, dat op 12 november 2013 start en duurt tot en met 22 april 2014. In het huidige 2013 – 2014 cruise-seizoen worden 170.000 passagiers verwacht op Bonaire. Dit is een stijging van 20.000 passagiers ten opzichte van het vorige seizoen. Het wordt dus een druk cruiseseizoen met Kralendijk als bruisend centrum. Autobestuurders moeten dan rekening houden met afgesloten verkeersgebieden.

Om een betere service te bieden aan de cruisepassagiers, wordt het centrum telkens afgesloten voor verkeer als er een cruiseschip van meer dan 1200 passagiers in de haven ligt. De kruising bij City Cafe en de toegang tot de parkeerplaats van het Bestuurscollega wordt ook afgesloten. Wanneer er twee cruiseschepen in de haven liggen, wordt tevens de kruising van de Kaya C.E.B. Hellmond en de Kaya Gilberto F. Croes afgesloten voor verkeer.

Alle bedrijven, die zich hebben aangemeld bij TCB en die aan de regels voldoen, krijgen een badge. Hiermee mogen zij werken binnen het afgesloten centrumgebied in het cruiseseizoen. Deze badges zijn nu in productie en worden begin november geleverd. Meer informatie over het cruiseschema is online te bekijken op: www.tourismbonaire.com of http://www.tourismbonaire.com/en/over-bonaire/cruise-tourism . U kunt ook een bezoek brengen aan het TCB kantoor aan de Kaya Grandi 2 voor een uitdraai van het schema. Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met TCB via telefoonnummer : +599 717 8322.