Tijdelijke verhuizing van politiebureau

Het hoofdbureau van de politie zal op woensdag 20 en donderdag 21 juni verhuizen naar diverse locaties in Kralendijk. Diverse omstandigheden hebben de Korpsleiding doen besluiten om naar andere, tijdelijke huisvesting om te kijken. Deze is gevonden en de diensten uit het hoofdbureau gaan nu naar drie verschillende locaties. In verband met de verhuizing kunnen de nieuwbouw en de renovatie van de oude vleugel nu mogelijk met een jaar versneld worden, zodat de medewerkers medio 2013 weer terug kunnen naar het Hoofdbureau van politie aan de Kaya Libertador Simon Bolivar 4.

De drie nieuwe tijdelijke locaties zijn als volgt:
De Basispolitiezorg gaat werken vanuit het gebouw aan de Kaya L.D. Gerharts 6 (het voormalige SEK-gebouw). Het publiek kan daar terecht voor alle vragen en aangiften. Dit gebouw is 24 uur per dag geopend. Vanuit dit gebouw zal ook de noodhulp plaatsvinden, daarom worden er drie parkeerplaatsen gemaakt voor de surveillancevoertuigen.
De Korpschef, Communicatie en Bedrijfsvoering zullen gaan verhuizen naar de Kaya Grandi 49 (boven Marudo Travel), waarbij de ingang van het pand aan de achterzijde van het gebouw is.
De afdelingen Bijzondere Wetten, Verkeer, Jeugd en Zedenzaken en de barioregisseurs zullen hun intrek nemen op de 1ste etage van Les Galleries, Kaya L.D. Gerharts 8.
Belangrijk om te weten is dat alle telefoonnummers en e-mail adressen hetzelfde blijven. Het alarmnummer is 91, het algemene politienummer is 717 8000, algemeen e-mailadres is politie@politiecn.com en de tiplijn is 717 7251.