Succesvol werkbezoek WeConnect

De educatieve Stichting WeConnect heeft een succesvol werkbezoek gebracht aan Bonaire. WeConnect oprichters Tanja Fraai en Mike Ho-Sam-Sooi waren deze week op het eiland om de activiteiten van de stichting te presenteren. Ze hebben onder meer een meet & greet voor werkgevers georganiseerd om oplossingen te delen voor de BrainGain op Bonaire.

Database
WeConnect specialiseert zich in de werving van eilandkinderen die in Nederland hebben gestudeerd. Doel is om Antilliaanse en Arubaanse studenten en young professionals terug te brengen naar de arbeidsmarkt op Bonaire en de overige eilanden. WeConnect manager Tanja Fraai: “We hebben goede gesprekken met HR managers van diverse organisaties gevoerd en we zijn verrast door de grote vraag naar werknemers, met name HBO en WO geschoolden.” De stichting heeft een groot netwerk in Nederland en werkt aan een database met gegevens van toekomstige werknemers.

Voorlichting
Ook is het WeConnect team op bezoek geweest bij Liseo Bonairiano om voorlichting te geven aan eindexamenleerlingen (HAVO/VWO) over voorbereiding op studeren in Nederland. De leerlingen kregen een filmclip te zien met eerste en tweedejaars studenten die vertelden over hun ervaringen in Nederland, op het gebied van studie en sociaal leven. Tanja Fraai: “Het was goed erg goed om bij Liseo te gast te zijn; we zijn in gesprek over een vervolg bijvoorbeeld in de vorm van filmworkshops die we al aanbieden aan eindexamenleerlingen op Aruba en Curaçao.” 

TOP Traineeship
Tot slot heeft het WeConnect team de trainees opgezocht die de stichting had helpen werven voor het TOP Traineeship Bonaire, een initiatief van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). De zes young professionals met Caribische roots zijn nu een maand aan de slag bij diverse organisaties. Met succes, zo constateerde WeConnect die de trainees en hun werkgevers interviewden op camera. “De meerwaarde van het TOP traject is dat je gelijk in een netwerk zit van andere young professionals met wie je kunt optrekken.” Zegt Gilmar Krips die als beleidsadviseur financiën aan de slag is bij Fundashon Mariadal. Andere trainees benadrukken de kansen die ze krijgen om zich breed te ontwikkelen, ook los van het eigen vakgebied. Marja Rix, beleidsadviseur Zorgverzekeringskantoor Bonaire omschrijft het als volgt: “De coaching vindt plaats binnen het TOP traject en dat maakt dat ze bij vragen of problemen een ander aanspreekpunt hebben dan de direct leidinggevende.”

Rintje Oenema, programmaleider Bestuurlijke Ontwikkeling bij BZK, is blij dat het zo goed gaat met de trainees en dat ook de werkgevers tevreden zijn. “De samenwerking met de diverse stakeholders op Bonaire heeft geleid tot een mooi programma voor zowel TOP Bonaire als het TOP Traineeship. Het gerealiseerde  programma is voor en vooral ván Bonaire. Iedereen die hieraan bijdraagt en wil bijdragen is meer dan welkom!” 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *