Stroomonderbreking door kortsluiting

Zondagavond omstreeks half tien heeft een kortsluiting plaatsgevonden bij één van de hoogspanningsmasten ter hoogte van verkaveling Belnem Zuid. Hierdoor is de hoogspanningskabel automatisch van het net ontkoppeld. Dit had toch als gevolg dat er instabiliteit op het systeem is opstaan waardoor de wijken Tera Cora, Amboina, Antriol en Nort Saliña door het veiligheidsmechanisme van het net waren ontkoppelend.

Gedurende de herstelwerkzaamheden door het WEB personeel in samenwerking met de medewerkers van ContourGlobal, heeft zich een instabiliteit voorgedaan om 21.35 uur bij de installaties van ContourGlobal die een totale black-out heeft veroorzaakt.

Het personeel van ContourGlobal is direct begonnen met de herstelwerkzaamheden om de plant weer op te starten en in bedrijf te stellen. Omstreeks 22.44 uur was het zover om de wijken weer op het net aan te sluiten.

Door de kortsluiting heeft het WEB personeel verschillende tegenslagen gehad bij het weer aansluiten van de wijken op het net. Dit had als consequentie dat het langer duurde om alle wijken op het net aan te sluiten.

Omstreeks 03.25 uur ’s in de ochtend waren alle wijken aangesloten op het net.

WEB is momenteel bezig om in samenwerking met ContourGlobal de nodige inspecties te doen om soortgelijke situaties in de toekomst te voorkomen.
WEB biedt haar excuses aan en vraagt uw begrip voor de ontstane situatie.