Stichting Verslavingszorg en Psychiatrie Caribisch Nederland (SVP-CN) wordt uitgebreid met nieuwe medewerkers

Op 5 februari wordt het team van medewerkers van de Stichting Verslavingszorg en Psychiatrie Caribisch Nederland (SVP-CN) uitgebreid met nieuwe medewerkers. Vier nieuwe medewerkers zullen officieel voorgesteld worden aan het bestuurscollege van Sint Eustatius door de programma coördinator en coördinator voor Saba en Sint Eustatius, de heer Kenneth Cuvalay.

Tijdens de bijeenkomst met het bestuurscollege zullen de volgende onderwerpen aan de orde komen:
Het introduceren van mw. Jatinder Kour, psychiater, de heer Sachin Gandotra, psychiater, mw. Cheryl Ferero, kinder en jeugd psychiater en mw. Carmencita Chemont, klinisch/gezondheids psycholoog. Ook worden de visie, werkwijze en uitvoering met betrekking tot de zorg voor patiënten met psychiatrische problemen en patiënten met een verslavingsproblematiek en bijbehorende psychiatrische problemen in het kort toegelicht.

De twee nieuwe psychiaters Kour en Gandotra, van de ‘Mental Health Foundation, St Maarten’ en (de opvolgers van de heer Glenn Matroos), mw. Cheryl Ferero en mw. Carmencita Chemont zullen verantwoordelijk zijn voor de psychiatrische en verslavingszorg op het grondgebied van de eilanden Sint Eustatius en Saba, samen met andere stakeholders.
Aansluitend op het gesprek met het bestuurscollege van Sint Eustatius vindt op 5 februari 2013 van 13.00 tot 16.00 uur in Ruby’s Inn een bijeenkomst plaats met alle lokale artsen, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen en algemene verpleegkundigen. De bijeenkomst wordt officieel geopend door de gedeputeerde van Volksgezondheid, de heer Koos Sneek. De bijeenkomst wordt voorgezeten door de coördinator, de heer Kenneth Cuvalay. Later dit jaar wordt een seminar en informatie bijeenkomst georganiseerd voor stakeholders en het bredere publiek. Een introductie van de nieuwe medewerkers aan de stakeholders op Saba zal binnenkort plaatsvinden.
Het Centrum voor Verslavingszorg en Psychiatrie, gevestigd in het voormalig ‘Pink Building’ aan Rosemary lane, is officieel gestart op 18 februari 2011. Het Centrum is nu onderdeel van de Stichting Verslavingszorg en Psychiatrie Caribisch Nederland (SVP-CN) dat ook diensten verleent aan patiënten op Sint Eustatius, Saba en Bonaire.