Starterstraject Kamer van Koophandel

Het project microfinanciering van de Kamer van Koophandel in samenwerking met de Ministerie van EL&I en enkele lokale banken heeft reeds 2 succesvolle trajecten achter de rug. Maar liefst 34 personen hebben al deelgenomen aan het project microfinanciering met als uiteindelijke doel het beginnen van een eigen bedrij. Via deze weg willen wij u bekend maken dat op 22 oktober aanstaande ons derde traject van start gaat.

Het starterstraject is een traject dat ondernemers (in spé) klaarstoomt voor het ondernemerschap door middel van 7 intensieve workshops binnen een tijdperk van 1 maand. De 7 workshops die gegeven worden zijn ondernemersvaardigheden, Belasting & wetgeving, Administratie, Douane en Importeren, Verkooptechnieken, Marketing en het maken van een ondernemingsplan. Om deel te nemen aan dit project vraagt de Kamer van koophandel een eigen bijdrage van $180,-

Naast het starterstraject bestaande uit de workshops zijn er ook financieringsregelingen beschikbaar voor (startende) ondernemers die niet over voldoende middelen beschikken of te weinig zekerheden kunnen bieden voor een krediet bij een reguliere bank. Als u bij de bank een ‘(starters)lening’ afsluit staat de overheid garant voor 67%. Dit moet ervoor zorgdragen dat de banken sneller leningen verstrekken aangezien ze aanzienlijk minder risico lopen.

De visie van de Kamer van Koophandel is dat, in navolging van de starterstraject, een lening in veel gevallen het beste gecombineerd kan worden met training en coaching. Daarom is een belangrijk onderdeel van het project dat de ondernemers naast de workshops ook coaching op maat wordt verzorgd door een van onze adviseurs en professionals uit het bedrijfsleven.

Bent u geintresseerd om te deel te nemen of wilt u meer informatie omtrent het project microfinanciering neem dan contact op met Shendrich Obispo op nummer 795-1957 of via email adres shendrich@kvkbonaire.com