Start starterstraject Kamer van Koophandel

Op 10 oktober aanstaande zal het 3e starterstraject van de Kamer van koophandel van start gaan. Het starterstraject is een traject dat ondernemers (in spé) klaarstoomt voor het ondernemerschap door middel van 7 intensieve workshops binnen een tijdperk van 1 maand. De 6 workshops die gegeven worden zijn ondernemersvaardigheden, Ondernemingsplan, Ondernemingsplan en Marketing, Ondernemingsplan en Financiën, onderneming en Belasting, Onderneming en Administratie. Bedoeling is dat aan het eind van het traject men een volwaardig ondernemingsplan kan overleggen aan de bank. Om deel te nemen aan dit project vraagt de Kamer van koophandel een eigen bijdrage van $180, -.

Naast het starterstraject bestaande uit de workshops zijn er ook financieringsregelingen beschikbaar voor (startende) ondernemers die niet over voldoende middelen beschikken of te weinig zekerheden kunnen bieden voor een krediet bij een reguliere bank. Als u bij de bank een ‘(starters)lening’ afsluit staat de overheid garant voor 67%. Dit moet ervoor zorgdragen dat de banken sneller leningen verstrekken aangezien ze aanzienlijk minder risico lopen.

De visie van de Kamer van Koophandel is dat, in navolging van het starterstraject, een lening in veel gevallen het beste gecombineerd kan worden met training en coaching. Daarom is een belangrijk onderdeel van het project dat de ondernemers naast de workshops ook coaching op maat wordt verzorgd door een van onze adviseurs en professionals uit het bedrijfsleven. De trainingen zullen in het Papiamentu plaatsvinden.

Geïnteresseerden die deel willen nemen of die meer informatie betreffende het project starterstraject willen ontvangen kunnen contact opnemen met Shendrich Obispo op telefoonnummer 717-5595 ext 5007 of via email adres shendrich@kvkbonaire.com