Start nieuw starterstraject

Op 19 februari aanstaande start het eerste starterstraject van 2013. Het starterstraject is een onderdeel van het project microfinanciering dat ondernemers (in spé) klaarstoomt voor het ondernemerschap. Naast de training tijdens het starterstraject, kan een starter ook gebruik maken van begeleiding door de Kameradviseurs ter verkrijging van de financiering voor de onderneming en coaching op maat door professionals uit het bedrijfsleven na de start van de onderneming.

Het project microfinanciering van de Kamer van Koophandel, in samenwerking met het Ministerie van Economische Zaken en enkele lokale banken, heeft reeds 3 succesvolle starterstrajecten achter de rug. In 2012 hebben maar liefst 46 personen met als uiteindelijke doel het beginnen van een eigen bedrijf hieraan deelgenomen.

In het starterstraject passeren door middel van 7 intensieve workshops binnen een tijdvak van 5 weken de beginselen van het ondernemerschap de revue. De 7 workshops in de Papiamento taal betreffen: Ondernemen en Wetgeving, Ondernemersvaardigheden, Ondernemingsplan, Ondernemingsplan en Marketing, Ondernemingsplan en Financiën, Ondernemen en Belasting en Ondernemen en Administratie. Om deelname aan deze starterstraining wordt een eigen bijdrage van USD 180 per deelnemer gevraagd.

Naast het starterstraject heeft de Kamer van Koophandel voor 2013 ook een uitgebreid activiteitenprogramma opgesteld. Het activiteitenprogramma bestaat uit informatie-avonden en workshops met specifieke thema’s die relevant zijn voor alle ondernemers en starters. De thema’s waarop wordt ingegaan zijn: Fiscaliteit, Financiën, Hygiëne en Veiligheid, Arbeidsrecht, Administratie, Management etc. De eerste informatie-avond zal plaatsvinden op 30 januari jl. en heeft als titel: Ondernemen en de Kamer van Koophandel.

Geïnteresseerden die deel willen nemen of die meer informatie willen ontvangen omtrent het project microfinanciering en/of het activiteitenprogramma kunnen met de Kamer van Kooophandel en Nijverheid Bonaire contact opnemen op tel. 717-5595 of via email adres office@kvkbonaire.com.