Start luchtbrug Bonaire – Colombia voor MRI scans

In nauwe samenwerking tussen Fundashon Mariadal en het Zorgverzekeringskantoor (ZVK) is een oplossing gevonden voor de wachtlijst voor de MRI’s van Bonairiaanse patienten. Deze wachtlijst is ontstaan doordat de MRI op Curaçao al enige tijd mankementen vertoont. ZVK en Fundashon Mariadal werken hierbij nauw samen en gaan binnenkort een luchtbrug van Bonaire naar Bucaramanga (Colombia) organiseren om daar de MRI’s te laten maken. De organisatie van het vervoer door de lucht en in Bucaramanga vanaf het vliegveld naar het ziekenhuis en het hotel is in handen van Coomeva, die dit professioneel heeft aangepakt. Zij heeft ook de onderzoeken geregeld met het ziekenhuis waar de patiënten naar toe zullen gaan, Clinica Foscal. Daar staan twee MRI apparaten klaar, waardoor de wachttijd voor de patiënten beperkt blijft.

De exacte data zijn nog niet bekend, maar de luchtbrug zal op zeer korte termijn gaan starten. Er zullen dus rechtstreeks vanaf Bonaire groepen vertrekken met speciaal gecharterde vliegtuigen. Er hoeft dus niet te worden overgestapt.

De samenstelling van de groepen wordt nu bekeken. Elke patiënt die al een verwijzing heeft zal persoonlijk benaderd worden door medewerkers van het ZVK. De patiënt krijgt dan de exacte reisdatum en tijd door en er worden afspraken gemaakt over de details van de reis. Patiënten hoeven zich dus niet zelf aan te melden. Wel is het nodig dat zij (en de eventuele begeleider) beschikken over een geldig paspoort.

Bij deze luchtbrug wordt ook het vervoer van huis naar de airport geregeld. Patiënten hebben recht op de normale daggeld vergoeding. Indien u normaal gesproken recht heeft op begeleiding, dan is dat nu ook het geval. Omdat een terugvlucht op dezelfde dag niet mogelijk is, zal er gezorgd worden voor een hotelovernachting. Deze valt eveneens binnen de vergoeding van het ZVK.