Staatssecretaris Dekker en gedeputeerde Janga-Serfilia geven startsein renovatie Kolegio San Bernardo

Staatssecretaris van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW) , Sander Dekker, en gedeputeerde van Onderwijs, Silvana Janga-Serfilia, hebben vandaag samen met leerlingen van Kolegio San Bernardo het startsein gegeven voor de renovatie van de gebouwen van deze school. Dit gebeurde door de onthulling van een bouwbord. De renovatie van Kolegio San Bernardo is het eerste project dat wordt uitgevoerd sinds het Openbaar Lichaam Bonaire en het ministerie van OCW samen op 10 oktober 2012 het ‘Onderwijshuisvestingsplan Bonaire 2012-2017’ ter verbetering van de schoolgebouwen ondertekenden. De renovatie wordt uitgevoerd onder aansturing van de Rijksgebouwendienst.

Kolegio San Bernardo wordt zeer grondig onder handen genomen: de daken worden volledig vernieuwd, er komen nieuwe ramen en deuren, de toiletten worden gerenoveerd en in aantal uitgebreid. De gerenoveerde gebouwen worden bovendien voorzien van nieuwe airco installaties met verse luchttoevoer en CO2 meters. Daarnaast wordt er nieuwe groenvoorziening aangebracht en wordt de schoolomheining vernieuwd.

De leerlingen zullen tijdens de renovaties in vervangende klaslokalen worden ondergebracht. Tijdens de eerste helft van de renovatie, van maart tot en met de grote vakantie, worden de leerlingen van drie klassen ondergebracht in leegstaande lokalen van de aangrenzende St. James Medical School. Na de grote vakantie kan de eerste groep leerlingen terugkeren naar hun gerenoveerde klaslokalen. Dan volgt de tweede renovatieperiode, die naar verwachting tot eind 2013 zal duren. Gedurende deze periode zullen de leerlingen van de overige vijf klassen worden ondergebracht in de lokalen van de St. James Medical School en in twee andere, inmiddels gerenoveerde lokalen van Kolegio San Bernardo.