Spannende finale kookwedstrijd tijdens gezondheidsmarkt

Op zondag 29 september vond tijdens de gezondheidsmarkt de finale van de kookwedstrijd plaats, die in het kader van de gezondheidsmaand is georganiseerd. Tien finalisten gingen met elkaar de strijd aan. De kwaliteit van de teams was zo hoog, dat er uiteindelijk twee eerste prijs winnaar werden uitgeroepen door de jury.

De winnaars
1e prijs: Team Sorpresa 2 en Sharlon & Sons
2e prijs: Entre Amigos
3e prijs: Rekresaroyo B
Creativiteitsprijs: Kome Dushi Salu

De winnaars wonnen allemaal gezonde prijzen en mooie trofeeën , die speciaal voor deze gelegenheid waren ontworpen. De prijzen werden uitgereikt door Sybren van Dam, directeur RCN. Hij benadrukte tijdens zijn toespraak het belang van gezond eten en gezond leven, in het belang van een gezonde ontwikkeling van de samenleving. RCN vindt het belangrijk om samen te werken met de openbare lichamen en organisaties op de drie eilanden als het gaat om het welzijn van de inwoners.

Gezondheidsmarkt
De finale van de kookwedstrijd vond plaats tijden de gezondheidsmarkt. Deze vormde de afsluiting van de gezondheidsmaand, die de maand september werd gehouden. Het idee van de gezonde kookwedstrijd is ontstaan bij RCN/communicatie, dit sloot prima aan bij het thema van de gezondheidsmaand ‘obesitas’.

De gezondheidsmarkt was zeer succesvol, veel bezoekers kwamen af op de stands die allemaal met gezondheid en gezond leven te maken hadden. Het thema van de markt was:
Bo salú den balansa:
“Uni forsa i konosementu, ban traha huntu pa un Boneiru salú”