Sorobon Beach Resort biedt huisvesting aan kite riders

Sorobon Beach Resort zal de komende week huisvesting bieden aan de wereld top Kite riders. Dit jaar is er voor het eerst een Kite ride week op Bonaire. Hiervoor komen 8 professionals, Ruben Lenten (NL), Rick Jensen (Ger), Aaron Hadlow (UK), Billy Parker (US), Jake Kelsick (Ant), Sam Light (UK) en Lewis Crathern (UK) naar Bonaire om hun kunsten te laten zien op velerlei obstakels die in het water worden gelegd bij Atlantis Beach.

De obstakels zijn de afgelopen maanden gemaakt door leerlingen van het SGB om zo ervoor te zorgen dat ook de jeugd van Bonaire betrokken wordt bij het evenement. Bonaire wordt met name gepromoot als duikeiland terwijl Bonaire veel meer te bieden heeft. Dit is dan ook een van de redenen waarom Patrick van Seumeren (oprichter en voorzitter van de stichting Kite Ride Bonaire) dit evenement heeft georganiseerd. Kitesurfen is een sport die de laatste jaren een enorme groei doormaakt en zal dat de komende jaren ook blijven doen. Bonaire heeft zowel onder water als boven water veel te bieden. Frappant is echter dat dit veel te weinig wordt uitgedragen door de officiële “toeristische” instanties. Zes Freestyle surfers van Bonaire behoren bij de top 10 van de wereld, en toch zijn er niet veel mensen die weten dat Bonaire 1 van de beste windsurfplekken ter wereld heeft. Vrijwel het gehele jaar door goede wind in een baai waar je vrijwel overal kunt staan.

Dit deel van Bonaire, Sorobon genaamd, is uniek waardoor zowel de geoefende als de minder ervaren windsurfer hier aan de slag kan. Helaas voor de kitesurfers mag hier alleen gewindsurft worden en dus niet gekite, waardoor het evenement dan ook gehouden wordt bij het Kitestrand van Bonaire, Atlantis Beach. Elke avond is er een evenement en op donderdagavond organiseert Sorobon Beach Resort een bbq op haar strand en zullen de lokale windsurfhelden, waaronder Taty Frans, Kiri Thodé, Youp Schmit en Ceasar Finies een spectaculaire Freestyle show geven. Iedereen is welkom om te bbq-en op het mooiste strand van Bonaire bij Sorobon Beach Resort. Het wordt wel aangeraden om te reserveren, hiervoor kunt u bellen naar 7178080.