Sociale Zaken en Werkgelegenheid breidt voorzieningen uit

De unit Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW), herkent de  behoeftes van de inwoners van Saba, Sint Eustatius en Bonaire en is hard aan het werk om zijn voorzieningen zo veel mogelijk binnen de grenzen van de wet uit te breiden. Hierdoor worden speciale maatregelen genomen. Een van de speciale maatregelen die de unit Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft geïmplementeerd sinds de passage van de orkanen Irma en Maria, is de snelle verwerking van verzoeken om  duurzame goederen, inclusief bed, koelkast, gasfornuis, ventilator en wasmachine.

De Unit Sociale Zaken en Werkgelegenheid is verheugd  het publiek te kunnen informeren dat de uitbetaling van de eerste reeks duurzame goederen, deze week, van 16 tot en met 20 oktober, plaatsvindt. De goederen worden geleverd door de SZW-leverancier en indien van toepassing (zoals gebruikelijk) wordt het product dat wordt vervangen ook meegenomen door iemand die door SZW is gecontracteerd.

Door de grote vraag naar speciale bijstand kan SZW op dit moment niet elk verzoek door zijn lokale leveranciers laten uitvoeren . Daarom zal de levering van goederen gebaseerd zijn op de urgentie en de datum van de aanvraag. Alle andere goederen zullen op Curaçao worden gekocht en eind oktober via Sint Maarten naar Statia worden vervoerd op het schip de ‘Karel Doorman’.  “We streven ernaar om de goederen te transporteren op 22 oktober, ze zullen een  week later, op 28 oktober, op Sint Maarten aankomen. Zodra de goederen op Sint Maarten zijn aangekomen, worden deze door de militairen uitgeladen en verzonden naar Saba en Sint Eustatius.” zegt Margreth de Groot, hoofd van de unit SZW.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *