Seminar NGO Platform Bonaire en Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied

 

Zaterdag 16 september heeft het NGO Platform Bonaire in samenwerking met het Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied (PBCCG) een seminar georganiseerd met meer dan dertig lokale stichtingen en verenigingen en maar liefst vier gastsprekers, waarvan twee uit Curaçao. 

Michelle Russel-Caprilles legde uit wat de werkterreinen van PBCCG, de criteria en uitsluitinggronden en de focuspunten van het fonds zijn. Liliane de Geus gaf toelichting over het cultuurbeleid van Bonaire, dat als leidraad en onderbouwing kan dienen bij een projectvoorstel. Melanie Sloot gaf uitleg over het digitale aanvraagsysteem en de procedure van beoordeling van de aanvragen. Lydia Emerencia, adviseur van PBCCG op Bonaire deed een opdracht met de aanwezigen, waarbij met name de mogelijkheden tot samenwerking werden onderzocht. Ook was er toelichting over de mogelijkheid een fonds op naam te creëren, waarmee men specifieke projecten of doelgroepen kan steunen. Bijdragen aan een ANBI fonds zoals PBCCG zijn op de BES-eilanden aftrekbaar van de belasting. 

Het NGO Platform hoopt dat de bijeenkomst zal leiden tot vernieuwende projecten en vruchtbare samenwerkingen. NGO Platform ondersteunt stichtingen en verenigingen (NGO’s) in het opstellen van projecten en subsidie aanvragen. Meer informatie over deze en andere gratis dienstverleningen van NGO Platform vindt u op www.ngobonaire.org of via 717-2366.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *