Schoonmaakactie ter bestrijding van de dengue mug

In het kader van de “schoonmaak actie ter bestrijding van de Dengue mug” zal het Openbaar Lichaam Bonaire in samenwerking met Selibon puinbakken laten plaatsten op verschillende strategische plekken op Bonaire. De actie zal beginnen op maandag 13 augustus in Antriol Pabou. De puinbakken zijn speciaal bedoeld voor de buurtbewoners om zelf al het vuilnis uit hun tuin en omgeving, die mogelijke broedplaatsen kunnen vormen van de Dengue mug, in te deponeren. Deze actie is gratis.

Mogelijke broedplaatsen zijn, emmers, tonnen, bakken, autobanden,flessen, etensbakjes en kupjes, dopjes, oude koelkasten, gasfornuizen, wasmachines, alle voorwerpen die water kunnen bevatten.
De inspecteurs van de Sectie Gele Koorts Muskieten Bestrijding (GKMB) zullen vooraf de huizen langsgaan om uitleg te geven over de actie en de informatie brief uit te delen. Voor meer informatie kunt u de GKMB bellen op telefoonnummer 717-8323.

Vuilnis dat over het algemeen geen gevaar vormt voor het ontstaan van broedplaatsen van muggen en niet in de puinbak mag worden gedeponeerd zijn, takken, gras, aarde, tuinafval, paletten, stenen, planken en grof vuil.
Dit vuilnis en autowrakken wordt apart opgehaald door Selibon. U kunt Selibon bellen op telefoonnummer 717-8159 voor meer informatie. Wij rekenen op uw medewerking in de bestrijding van Dengue.