Scholen creatief met afval scheiding

Leerlingen van Aquamarin, Kristu Bon Wardador en Papa Cornes maakten prachtige werkstukken over afval-scheiding. Dit naar aanleiding van een werkboek dat Selibon in samenwerking met Fundashon Bon Kousa in januari beschikbaar stelde aan alle lagere scholen van Bonaire.

“We zijn bijzonder blij met de mooie werkstukken die de leerlingen hebben gemaakt,” aldus dhr R. Leito van Selibon. “Ze hebben zich echt in recycling verdiept, dat kun je aan alles zien”. De werkstukken zijn in groot detail uitgewerkt, vaak met behulp van ouders of oudere broertjes en zusjes. “Er is heel hard gewerkt om er met elkaar iets bijzonders van te maken’ zegt Jacqueline Bremmers van Bon Kousa “prachtig om te zien dat ook de hele familie betrokken is bij dit project’ Het is natuurlijk belangrijk voor Bonaire om met elkaar te zorgen dat Bonaire schoon is, schoon blijft en nog schoner wordt.”

Het Selibon Milieuplein aan de Kaya Industria wordt dan ook gelukkig goed bezocht. Van maandag tot en met zaterdag kan daar recyclebaar afval worden gebracht. Dit afval komt niet langer op de landfill maar wordt verwerkt door Bon Recycling om afgevoerd te worden.

Selibon onderzoekt of de werkstukken tentoongesteld kunnen worden zodat heel Bonaire deze kan zien. ‘De kinderen hebben zo hun best gedaan dat ze allemaal een prijs hebben gekregen,’ zegt Suyen Sussenbach van Selibon ‘zo is het helemaal leuk om aan een schoon milieu te werken.