Salba Nos Lora lanceert website

Junior Rangers van Bonaire hebben een website over de inheemse papegaai van het eiland gedoopt. Dat gebeurde aan de vooravond van de Wereld Biodiversiteitsdag. De Lora is een papegaai die niet meer op Curacao of Aruba in het wild voorkomt, maar nog wel de biodiversiteit van Bonaire verrijkt. De website www.salbanoslora.info van de Fundashon Salba Nos Lora biedt een schat aan informatie in het Papiaments, Nederlands en Engels.

Waarom komen Lora’s graag naar de woonwijken terwijl ze in de natuur thuis horen? Hoe verzorg ik mijn Lora als huisdier? Waarom is de Lora beschermd? Wat kan ik doen om de Lora te helpen overleven? Waarom staat op de ambtsketen van de gezaghebber van Bonaire een Lora en geen flamingo afgebeeld? Zomaar een paar vragen waarop de website van Salba Nos Lora het antwoord geeft.

De website is interessant voor iedereen die informatie zoekt over de Amazona barbadensis, zoals de wetenschappelijke naam van de Lora luidt. Vooral voor scholieren die een onderwerp zoeken voor hun werkstuk of spreekbeurt. De Junior Rangers van Bonaire, die als eersten de site verkenden, hebben de site onder hun favorieten opgenomen.

Een financiele bijdrage van Vogelbescherming Nederland heeft de totstandkoming van de site mogelijk gemaakt.