Reizende piano reist verder

De “Reizende Piano” is een kunstproject van beeldend kunstenaar Frouwkje Smit. Een ouderwetse piano uit Nederland is op Bonaire op allerlei lokaties op straat bespeeld.
In vier maanden tijd is er een muzikale samenwerking ontstaan tussen Bonairiaanse musici en “nieuwe bewoners” van Bonaire. Bonairiaanse muziek zoals tambu, krioyo, barri en tumba, is vermengd met klassieke (Europese) muziek en “jonge” muziek zoals rap en improvisatie.
Van deze muzikale ontmoeting heeft Smit een roadmovie gemaakt met als titel Zoutkristallen. Zaterdag 26 mei in Hotel Roomer zal er vanaf 19:00 uur ook een unieke performance plaatsvinden. Beeldend kunstenaar Nochi Coffie gaat live schilderen, terwijl muzikanten met de Reizende Piano een improvisatie spelen. Toeschouwers zijn daarbij van harte uitgenodigd om ook mee te doen, zowel met muziek als met schilderkunst. Daarnaast is er de hele avond kunst te koop van verschillende Bonairiaanse kunstenaars. De volgende roadmovie vertoning is ook te volgen via facebook / ilandartfoundation en/of via twitter.