RCN geeft starters en kleine bedrijven unieke kans op schoonmaakopdrachten

RCN is momenteel bezig met de voorbereidingen voor een unieke manier van aanbesteden van schoonmaakwerkzaamheden voor alle RCN gebouwen. Het gaat om circa 80 gebouwen van de Rijksoverheid van belastingkantoor, tot politiebureau, op Bonaire, Saba en Sint Eustatius. RCN vindt het belangrijk om de lokale economie op de drie eilanden te stimuleren. Daarom worden voor deze aanbesteding speciaal kleine en middelgrote bedrijven opgeroepen, die dan voor één of meer panden van de opdracht kunnen uitvoeren. Ook mensen die nog geen eigen bedrijf hebben, maar bijvoorbeeld wel werkervaring in de schoonmaakbranche, kunnen zich melden voor een deel van deze opdracht. De inschrijving zal zo eenvoudig mogelijk zijn en de Kamer van Koophandel zal hierbij de ondernemers helpen.

Afstemmen en opleiden
Het bijzondere aan deze aanbesteding is, dat er heel goed gekeken wordt hoe vraag en aanbod op elkaar aan kunnen sluiten. RCN gaat lokaal opleidingen voor schoonmakers en supervisors aanbieden. Hierdoor kunnen mensen in korte tijd een diploma halen, zodat ze in de schoonmaakbranche kunnen werken en door kunnen leren. Als het bedrijf het goed doet kan het contract wel acht jaar duren.

Informatiedag op Bonaire
Op vrijdag 27 september van 11.00 tot 16.00 uur is het mogelijk om informatie te krijgen over de werkzaamheden en opleidingsmogelijkheden.
Daarnaast is het de bedoeling dat de bedrijven op hun beurt laten weten wat zij kunnen bieden. Op die manier willen we vraag en aanbod inventariseren en zo goed mogelijk op elkaar afstemmen. De informatiedag wordt gehouden in hotel Divi Flamingo. Er zijn mensen aanwezig die Nederlands, Papiaments, Engels en Spaans spreken. Toen de Kamer van Koophandel hoorde van deze aanbesteding, zagen zij dit als een grote kans voor starters en kleine bedrijven. Zij zullen volgende week een eigen informatiebijeenkomst organiseren waarin zij starters en andere geïnteresseerden uitleggen hoe de Kamer van Koophandel hun kan ondersteunen bij de inschrijving op deze aanbesteding.