Presentaties UNICEF rapport “Koninkrijkskinderen”, kinderrechten in Caribisch Nederland

Naar aanleiding van het eind mei jl. gepresenteerde UNICEF rapport “Koninkrijkskinderen, kinderrechten in Caribisch Nederland” komt Karin Kloosterboer naar Caribisch Nederland om presentaties en workshops te geven voor professionals die met jeugd werken.

Presentaties professionals
Van 12 tot en met 21 september is Karin Kloosterboer van UNICEF Nederland in Caribisch Nederland.. Zij is degene die het rapport “Koninkrijkskinderen” heeft opgesteld. Zij heeft onderzoek gedaan naar de situatie van de kinderrechten binnen Caribisch Nederland. Het rapport is op 23 mei tijdens een symposium in Leiden gepresenteerd en overhandigd aan de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Ronald Plasterk.

Zij geeft op de drie eilanden diverse presentaties en workshops aan professionals die met jeugd in de jeugdketen werkzaam zijn. Ook geeft zij een aantal gastlessen o.a. op de SGB Bonaire en de Saba Comprehensive School en Sacred Heart School op Saba. Op 12 september is er op Bonaire een conferentie gepland voor professionals. Op 16 en 17 september vindt deze op Saba plaats en op 19 en 20 september op Sint Eustatius. Naar aanleiding van het rapport worden alle aanwezige professionals uitgedaagd om tijdens deze conferentie oplossingsrichtingen aan te geven voor de complexe problematiek.

Openbare bijeenkomsten
Op zaterdag 14 september van 11.00 tot 12.00 uur geeft Karin Kloosterboer een presentatie over kinderrechten bij Jong Bonaire. Zij doet dit op donderdag 17 september op Saba en op 19 september op Sint Eustatius. edereen die hiervoor belangstelling heeft is van harte welkom. De onderwerpen die op het programma staan zijn: wat zijn kinderrechten, waarom kinderrechten, belangrijkste kinderrechten, angsten en zorgen over kinderrechten. Er is ook de gelegenheid om vragen te stellen en te discussiëren.

Op de website van UNICEF is informatie over het symposium van 23 mei 2013 en de rapporten per eiland te vinden. Ook is er een samenvatting van het rapport te downloaden.
http://www.unicef.nl/wat-doet-unicef/koninkrijkskinderen/