Pilotproject gericht op het besparen van water en energie

Boneiru Duradero en WEB starten binnenkort met een pilotproject gericht op het besparen van water en energie, genaamd “NRG & H20 challenge”. Hierbij worden dertig gezinnen gedurende de maanden juni tot en met september 2013 uitgedaagd om minder water en energie te verbruiken. Het doel van de challenge is burgers bewust te maken van het feit dat ze niet altijd zorgvuldig omgaan met water en energie. Het gezin dat na 4 maanden het meest heeft bespaard, wint een volautomatische wasmachine! Maar eigenlijk zullen alle gezinnen winnaars blijken, wanneer ze in staat zijn om water, energie en dus geld te besparen!

Zuiniger omgaan met onze voorzieningen is vaak simpeler dan we denken en zorgt bovendien voor lagere kosten. Om gezinnen voor te bereiden op de challenge krijgen zij een “NRG & H20 workshop” aangeboden door WEB en Boneiru Duradero met daarin alle tips en trucs om te beparen. Bovendien krijgen alle gezinnen die een besparingspakket aangeboden met een aantal kwalitatieve LED lampen en watersavers. Een LEDlamp gebruikt 90% minder energie dan een gewone gloeilamp en gaat 50 keer langer mee. Watersavers zijn simple kunstof dopjes waardoor een kraan 50% minder water verbruikt.

Het besparings pakket wordt deels gesponsord door Bon Eco Solutions. Behalve met WEB wordt er nauw samengewerkt met Cycle, een nieuwe stichting voor watermanagement op Bonaire. Cycle zal het project ondersteunen met kennis en expertise.

Meedoen aan de “NRG & H20 challenge”
De “NRG & H20 challenge” is speciaal bedoeld voor bewoners uit de wijken Rincon, Nort di Saliña, Antriol, Nikiboko (Sabana), Tera Kòrá en Amboina. Uit elk van deze wijken zullen vijf gezinnen worden geselecteerd, die mee mogen doen aan de cahllenge. Op woensdag 27 en donderdag 28 maart konden bewoners uit de bovengenoemde wijken zich inschrijven. De tweede inschrijfronde is op 10 en 11 april. De uiteindelijke deelnemers van de “NRG & H20 challenge” worden geselecteerd via een loting en zullen tijdens de live radio show ‘Bon dia Boneiru’ van BONFM bekend worden gemaakt.

Volg de“NRG & H20 challenge” via internet
Het WEB zal zorgen voor objectieve metingen en de besparingen van alle deelnemers vastleggen. Daarnaast zullen de ervaringen van de gezinnen worden vastgelegd op film. Alle resultaten en filmpjes over de NRG & H20 challenge zullen te volgen zijn via www.boneiruduradero.org.
Bezoek de website van Boneiru Duradero vandaag nog en maak kans op $25, $50 of $100 WEBtegoed!