PBCCG heeft $110.000 toegewezen aan de Bovenwindse eilanden

Naar aanleiding van het persbericht van 20 september 2017 wil het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied informeren dat zij van het Nature & Culture Relief Fund het totaalbedrag van 110.000 dollar aan diverse stichtingen/organisaties van de Bovenwindse eilanden heeft toegekend. Wij weten dat dit bedrag in geen geval voldoende is om de verwoesting van de orkaan Irma van september jl. te dekken, maar het zal in ieder geval de druk verlichten om te voldoen aan de specifieke en unieke behoeften van de natuur- en cultuurgemeenschap, waaronder onmiddellijk herstel en behoud van kunstwerk, gereedschap, apparatuur en faciliteiten.

Wij zijn vooral het Prins Bernhard Cultuurfonds in Nederland erkentelijk voor haar gulle extra bijdrage die deze toekenningen mede mogelijk heeft gemaakt.

Zoals vermeld in onze vorige mededeling zijn wij nog in communicatie met andere potentiële donororganisaties, waaronder het PBC in Nederland, om bij te dragen aan het Nature & Culture Relief Fund. Wij geloven dat onze 64+ jaar ervaring op deze eilanden, met PBCCG bestuursleden ter plaatse, ons de meest geschikte partner maakt om de natuur en cultuur NGO’s onder deze omstandigheden te helpen. Een ieder of een organisatie die wil bijdragen aan ons fonds, kan contact met ons opnemen via info@pbccaribbean.com of bel ons op +599-9-767-1584, wij accepteren graag een helpende hand.

Het PBCCG is van oordeel dat de aangeboden subsidies dienen om mensen samen te brengen, samenwerking te bevorderen en een katalysator te zijn voor verdere duurzame ontwikkeling en heropbouw.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *