Open dag afvalwaterzuivering bij LVV

Komende zaterdag 23 juni is een open dag van de in aanbouw zijnde afvalwaterzuivering op het terrein van LVV. De overheid van Bonaire in samenwerking met de aannemer MNO-Vervat, USONA en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu nodigt alle inwoners van Bonaire uit om deze interessante open dag te bezoeken.

De inwoners van Bonaire ondervinden al maanden hinder en ongemak door de aanleg van rioleringsleidingen in Playa en de kuststrook van Belnem en Hato. Tegelijkertijd bouwt de aannemer op het terrein van de voormalige dienst LVV een rioolwaterzuiveringsinstallatie. Om meer begrip voor de overlast te krijgen en duidelijk te maken waaraan precies wordt gewerkt, organiseren de overheid en de aannemer een informatieve open dag op zaterdag 23 juni. Het publiek is welkom op de locatie van de zuiveringsinstallatie op het terrein van LVV van 10.00 tot 14.00 uur.

Prijsvraag
Het wordt een feestelijke bijeenkomst met muziek, drinken en eten. De gedeputeerde voor milieu en natuur opent de dag. Ook is er een prijsvraag met aantrekkelijke prijzen. Aan de kinderen is ook gedacht; er is een springkussen, waardebonnen voor een ijsje en wie wil kan worden geschminkt. Bezoekers kunnen deelnemen aan rondleidingen met uitleg over de zuiveringsinstallatie in aanbouw en de installatie die al in werking is. Zo komen ze precies te weten hoe het vervuilde water wordt schoongemaakt. Radio Limpi, bekend van de campagne voor het gescheiden inzamelen van glas, is ook aanwezig en verzorgt een live uitzending op vier radiostations.

Informatiekrant
Deze week ontvangt iedereen een speciale informatiekrant ‘Awa Awe’ in de brievenbus met uitleg over het rioleringsproject. In de krant staan waardebonnen voor een drankje en een hapje op de open dag bij LVV. Knip de bonnen uit en neem ze zaterdag mee naar de open dag.
Het openbaar lichaam Bonaire en MNO-Vervat plaatsen elke maandag een advertentie in de krant over de voortgang van de rioleringswerkzaamheden. Die informatie wordt ook uitgezonden via radiospotjes en is te lezen op internet: http://www.bonaireatheart.org
Het openbaar lichaam Bonaire is opdrachtgever van het rioleringsproject. De Europese Unie en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu financieren het project.