OLB en Rijksoverheid naar Handelsmissie op Aruba

Van 5 tot en met 8 mei 2013 wordt op Aruba de handelsmissie “Europe meets the Americas” gehouden. De organisatie hiervan is in handen van de Arubaanse overheid en het Nederlands ministerie van Buitenlandse Zaken. De handelsmissie richt zich op het gezamenlijk grijpen van kansen op de snelgroeiende markten van Latijns-Amerika.

Vanuit Caribisch Nederland is een delegatie van Bonaire, Ministerie van Economische Zaken, Belastingdienst CN en Bureau Rijksvertegenwoordiger aanwezig. Missieleider vanuit Bonaire, Gedeputeerde ElHage, wordt vergezeld door Kamer van Koophandel, TCB, Bonaire Business&Employers association (BBE) en diverse Bonairiaanse bedrijven.

Op de conferentie is een groot aantal ondernemers en investeerders aanwezig uit Brazilië, Colombia, Costa Rica, Mexico, Panama en Venezuela, en de Koninkrijksdelen. Thema’s zijn duurzame technologie (energie, mijnbouw, landbouw, infrastructuur en transport) logistiek en infrastructuur (opslag, distributie, be/verwerking; haven, luchthaven), toerisme(opleiding), financiële dienstverlening en bedrijfsondersteuning, water(-werken) en retail.

De economische missie is op 5 mei gestart met een regionale ambassadeurs conferentie. Op 6 mei vindt een zakelijke conferentie plaats. Die conferentie gaat uitgebreid in op de handelsmogelijkheden vanuit het Koninkrijksverband en Aruba. Op 7 en 8 mei worden voor de deelnemers matchmaking afspraken gepland.
www.eumeetsamericas.com