NGO Platform gaf presentatie over Bon Doet in Aruba

Enkele dagen geleden was het NGO Platform Bonaire uitgenodigd om op Aruba een presentatie te geven over BON DOET. Tijdens de laatste BON DOET waren er 3 afgevaardigden van Aruba komen kijken hoe deze grote vrijwilligersactie in elkaar steekt en nu willen zij het voorbeeld van Bonaire volgen met een “Aruba Doet”.

CEDE Aruba heeft een informatiebijeenkomst georganiseerd om het idee bij de lokale NGO’s te introduceren en ongeveer 120 mensen waren op de bijeenkomst aanwezig. NGO Platform heeft meegewerkt door informatie te geven aan de NGO’s en CEDE Aruba over de ervaringen op Bonaire. Ook wordt er op dit moment beeldmateriaal van BON DOET gebruikt in de campagne voor Aruba Doet.

Aruba maakt tot nu toe een goede start met de registratie van de eerste 5 klussen op de website. Het is het vermelden waard dat de websites van zowel NL DOET, BON DOET en ARUBA DOET met elkaar gelinkt zijn en men op elke website kan zien hoeveel klussen er bij de anderen zijn. De website van BON DOET is www.bondoet.nl of www.bondoet.com.

Toen NGO Platform begon met de eerste BON DOET, was er alleen NL DOET als voorbeeld. Er moest van alles aangepast worden om de vrijwilligersactie op Bonaire tot een succes te laten worden en zodoende is er een krioyo-versie ontstaan van de oorspronkelijke NL DOET. Het Oranje Fonds die BON DOET mogelijk maakt, heeft deze ontwikkeling altijd gesteund en financiert nu ook Aruba Doet, zodat ook zij op hun eigen manier mee kunnen doen en “haci bon, pasa bon!”.