Minister Verhagen: “Bonaire zet in op GROEN!”

Op donderdag 12 juli en vrijdag 13 juli bezocht de Minister van Economische Zaken, Landbouw en innovatie, Maxime Verhagen, Bonaire. Op de eerste dag had hij een ontmoeting met gezaghebber Lydia Emerencia en het Bonaireaanse bestuurscollege. Gedeputeerde Burney El Hage opende samen met Maxime Verhagen de eerste laadpaal (elektrische oplaadplek).

Gedeputeerde El Hage benadrukte nogmaals dat Bonaire volop wil gaan inzetten op GROEN: te weten een groene economie, groene landbouw, groene energie, groene duurzaamheid, groen toerisme en groene bewustwording bij de bevolking. Hierbij zal worden gestreefd naar behoud van natuur en cultuur, terwijl Bonaire tevens zal trachten in te zetten als een duurzame vakantiebestemming voor kwaliteitstoerisme.

Minister Verhagen toonde zich verheugd dat hij getuige was bij de opening van het eerste laadpunt en zei dat hij het goed vond dat “Bonaire inzet op Groen” in het kader van duurzaamheid, toerisme, groen, of zoals vandaag: groene tuk-tuks(Bon Tuk) en elektrische fietsen. Ook verwacht Verhagen dat deze groene manier van vervoeren met Bon Tuk of fiets zal aanslaan bij de toerismebranche.

In zijn vrije tijd is minister Verhagen zelf ook fervent voorstaander en fan van elektrisch rijden, daarom dat hij El Hage ondersteunt in zijn pogingen om meer elektrisch rijden naar Bonaire te halen. Ook wijst Verhage naar subsidiemogelijkheden waarvan Bonaire gebruik zou kunnen maken, wanneer het hierop een beroep zou doen.

Beide bewindslieden El Hage en Verhagen zagen vooral kansen voor nieuw ondernemerschap, nieuwe werkgelegenheid in de branche maar ook aangrenzende branches (onderhoudsmonteurs).

Verhage sprak aan het eind de hoop uit dat hij een vruchtbaar gesprek zou hebben met WEB over de mogelijkheid om ook zonne-energie naar Bonaire te halen. Er bestaan immers vanuit Nederland verschillende aantrekkelijke subsidie-verstrekmogelijkheden die het gemeenten of –in dit geval- het Openbaar Lichaam Bonaire aantrekkelijk maken om groots zonne-energie benodigdheden in te kopen.