Meer informatie over bezoek van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima aan Bonaire

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen van 12 tot en met 21 november een bezoek aan alle zes de eilanden in het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden. Op zaterdag 16 november bezoeken zij Bonaire.

Door de gezaghebber van Bonaire is een programma samengesteld, waarbij er rekening mee is gehouden dat zoveel mogelijk mensen de gelegenheid krijgen om de Koning en Koningin te zien. Een aantal onderdelen van het programma is uitsluitend voor betrokkenen en/of genodigden. Hieronder staan de programma-onderdelen waarbij inwoners en bezoekers van Bonaire van harte welkom zijn.

Wilhelminaplein
Na de officiële ontvangst op Flamingo International Airport vertrekt het koninklijk gezelschap om 10.10 uur naar het Wilhelminaplein, waar ze rond 10.20 uur aankomen. Ze stappen uit de bus op het parkeerterrein bij het Bestuurscollege, waar ze de finish van de hardlopers van de Special Olympics bijwonen. Daarna krijgen ze een rondleiding langs allerlei sportdemonstraties, waaronder schaken, volleybal, BMX, judo en karate. Vervolgens woont het koninlijk gezelschap de officiële start van de campagne “hoben sa bo peso adekua” (jongeren weet je geschikte gewicht) bij. Daarna lopen ze naar het Wilhelminaplein, waar diverse maatschappelijke organisaties en stichting zich presenteren.

Pier Chicu Mercelina
Ook op het water zijn demonstraties van sporten, zoals kitesurfen, windsurfen en sunfishen. De Bonairiaanse (wereld) kampioenen windsurfen zullen aan het koninklijk paar uitleg geven over de windsurf activiteiten die op het water te zien zijn. Dit gebeurt bij de pier Chicu Mercelina. Rond 11.20 zal het koninklijk gezelschap vertrekken naar een volgend programma onderdeel.

De weg naar/van Rincon en Cocari
Rond 13.30 uur rijdt het koninklijk gezelschap van Playa naar Rincon, richting Cocari, waar zij om 13.50 aankomen. Hier krijgt het koninklijk gezelschap een uitleg over de verbouwing en bezoeken zij een programma voor en door ouderen (uitsluitend voor genodigden). Om 14.15 uur vertrekt het gezelschap richting Playa. Onderweg stapt het koninlijk paar bij Mentor uit de bus, om informatie te krijgen over het historische monument.

Jong Bonaire
Om 15.20 uur komt het koninklijk gezelschap aan bij Jong Bonaire, waar de CN foto-expositie “Dare to Share” officieel wordt geopend door Zijne Majesteit Koning Willem- Alexander. De opening van deze expositie en de receptie die aansluitend door de gezaghebber wordt aangeboden, is uitsluitend voor genodigden. Het koninklijk gezelschap vertrekt rond 17.10 uur van Jong Bonaire naar Flamingo International Airport.