MBO opleiding Financieel Administratief Medewerker van start

Ondermeer op Bonaire zijn bedrijven en (overheids-)instellingen op zoek naar vakspecifiek opgeleide personeelsleden om de kwaliteit van hun organisatie hogerop te brengen. De Scholengemeenschap Bonaire (SGB), in bijzonder, onze unit voor Middelbaar Beroepsonderwijs (MBO) speelt hier een belangrijke rol in als bekostigde en erkende onderwijsinstelling door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW).

Daarom start per 30 januari 2017 onze unit voor MBO de opleiding Financieel Administratief Medewerker. Deze MBO niveau 3 opleiding wordt aangeboden in de vorm van de beroepsbegeleidende leerweg (bbl). Dit betekent dat theorie en praktijk gecombineerd worden. De deelnemer heeft één dag (of 2 avonden) per week les. De overige vier dagen worden er werkzaamheden verricht bij een door de Raad Onderwijs Arbeidsmarkt Caribisch Nederland (ROA CN) erkend(e) leerbedrijf/(werkgever).

Een Financieel Administratief Medewerker heeft een backoffice functie op de administratie van een bedrijf of (overheids-)instelling. Een aantal concrete werkzaamheden zijn: dagelijks gegevens in de diverse dagboeken van de boekhouding verwerken, project- en urenadministratie uitvoeren, etcetera.

You are never too old to learn
Aanmelden kan nog tot en met maandag 23 januari 2017. De opleiding Financieel Administratief Medewerker zal gestart worden in de week van 30 januari 2017 bij een minimale aanmelding van 18 deelnemers.
Voor de aanmelding kan contact opgenomen worden met de SGB unit voor MBO, telefonisch; +599 717 8120, extensienummer 141 of 164, persoonlijk; Kaya Korona 4, Bonaire, via de mail; secretariaat.mbo@sgbonaire.com.