Leo Domacasse en Rugenio Josephia dubbelkampioen tafeltennis Bonaire

Met een record aantal deelnemers van acht teams was het dubbelkampioenschap eigenlijk bij voorbaat al een succes. Na vier rondes spelen was het kaf van het koren gescheiden en stonden vier dubbels ongeslagen bovenaan in de tussenstand: Erik van Veenendaal/Almar Nicolaas, Leo Domacasse/Rugenio Josephia, Percy Prudencia/Junny Lopez en Giovanni Priest/Rene Evans.

Uiteindelijk speelden de twee laatstgenoemde dubbel de troostfinale om plaats 3. Toch wel enigszins verrassend ging de derde plaats naar Priest/Evans. Zij wonnen in een uitermate spannende wedstrijd met 3-1 (9-11, 11-8, 11-9 en 11-9). Beide spelers maken mede hierdoor ook een flinke sprong op de Bonairiaanse ranglijst.
De finale ging zoals verwacht tussen Domacasse/Josephia en Nicolaas/Van Veenendaal. Van Veenendaal kon helaas nog niet voluit spelen als gevolg van een blessure opgelopen in de finale van het recentelijk gehouden internationaal toernooi. In de finale viel echter vooral het hele sterke spel op van Josephia die met goede backhand slagen vele punten binnen haalde. Nicolaas daarentegen had veel moeite met de service ontvangst.

Aan het einde was dan ook de volledig verdiende overwinning voor Leo Domacasse en Rugenio Josephia met 3-1 (11-5, 8-11, 11-8, 11-7). Daarmee pakten zij de titel “Dubbelkampioen Bonaire 2013”. Domacasse prolongeerde daarmee zijn titel van 2012, toen echter met Jean-Claude Clementina (momenteel herstellende van een gebroken been). Voor Nicolaas en Van Veenendaal was het wederom een 2e plaats, nadat recentelijk ook in de finale van het internationale toernooi werd verloren.