Kookwedstrijd gezondheidsmaand tot nu toe succesvol

In september, de gezondheidsmaand, organiseert RCN samen met het Openbaar Lichaam Bonaire elk weekend een kookwedstrijd, waarbij gezond eten centraal staat. Op vier zondagen in september vinden er voorrondes in de buurtcentra plaats en op 29 september 2013 wordt de grote finale gehouden tijdens de gezondheidsmarkt.

Het idee van de gezonde kookwedstrijd is ontstaan bij RCN/communicatie, dit sluit nu prima aan bij het thema van de gezondheidsmaand ‘obesitas’. Door het organiseren van deze wedstrijd wil RCN inwoners van Bonaire stimuleren om op een creatieve manier met gezonde producten een smakelijke en voedzame maaltijd te bereiden. RCN vindt het belangrijk dat deze wedstrijd in samenwerking met de buurtcentra en het Openbaar Lichaam Bonaire wordt uitgevoerd.

Voorrondes
Tot nu toe zijn er twee voorrondes geweest, in Tera Kora op 1 september en in Rincon op 8 september.
De winnaars van de voorronde in Tera Kora zijn:
Winnaar: GRUPO REKRESAROYO B
1e finalist: BON APETIT
2e finalist: PAL’I MANGEL
Creatieve prijs: TEAM REINA

De winnaars van de voorronde in Rincon zijn:
Winnaar: TEAM SORPRESA 2
1e finalist: GRUPO COCARI
2e finalist : TEAM JOM
Creatieve prijs: BENNY’S CUISINE

De volgende voorondes worden nog gehouden:
o Avanti 15 september (voor de wijk Antriol)
o Noord Saliña, 22 september

De winnaars en finalisten winnen gezonde prijzen en trofeeën . Het is nog mogelijk om je aan te melden voor deelname aan de voorronde in Noord Saliña. Dit kan via het buurtcentrum. Alle belangstellenden zijn van harte welkom op 15 en 22 september tussen 16.00 en 20.00 uur in het buurtcentrum.

Finale tijdens gezondheidsmarkt
Op zondag 29 september wordt de gezondheidsmaand, die als thema ‘obesitas’ heeft, afgesloten met een gezondheidsmarkt. Tijdens deze markt vindt de finale van de kookwedstrijd plaats. Deelnemers aan de finale zijn de winnaars en 1e finalisten van de voorrondes. Daarnaast worden uit de groep 2e finalisten en de groep winnaars van de creatieve prijs ook 2 finalisten getrokken. Deze 10 deelnemers strijden tegen elkaar voor de hoofdprijs.

Gezondheidsmarkt
Op zondag 29 september wordt de gezondheidsmaand afgesloten met een gezondheidsmarkt en een Siclovia met sport activiteiten. De leuze hiervan is:

Bo salú den balansa:
“Uni forsa i konosementu, ban traha huntu pa un Boneiru salú”

Aan deze markt zullen allerlei organisaties deelnemen die demonstraties zullen geven over hun activiteiten en/of producten. Denk hierbij aan gezondheid en preventie, bewegen en sporten, gezond eten en drinken, fysiotherapie, medische instanties, agricultuur, enz.
Ook zijn er leuke activiteiten voor kinderen, waardoor de markt leuk en interessant is om met het hele gezin te bezoeken.