Koningsspelen op Bonaire een geslaagd evenement

Op vrijdag 26 april hebben op Bonaire ruim 1800 leerlingen van alle basisscholen deelgenomen aan de Koningsspelen. In het stadion van Kralendijk opende Staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de spelen.

Het was voor het eerst dat zoveel kinderen tegelijk op Bonaire aan het sporten waren. Een uniek, sportief evenement waarbij de kinderen meededen aan spelletjes die aangepast waren aan hun leeftijdsgroepen. Een spannende estafette vormde de afsluiting van het sportieve gedeelte. Een groep leerlingen van de SGB zong het Koningslied.Gedurende de ochtend kregen de kinderen pan dushi, capri sun, water en fruit. De ochtend eindigde met een gezamenlijke warme maaltijd.

De Koningsspelen waren mogelijk door de enthousiaste inzet van heel veel vrijwilligers en de medewerking van een aantal bedrijven op Bonaire. Medewerkers van de basisscholen, de SGB, Forma, Jong Bonaire, het Rode Kruis, de Rijksdienst Caribisch Nederland en het Openbaar Lichaam Bonaire zorgden dat het voor de kinderen een leuke evenement werd, waarop met een goed gevoel kan worden teruggekeken.

In het hele koninkrijk hebben zo’n 1,3 miljoen kinderen van ongeveer 6.000 basisscholen meegedaan aan de Koningsspelen. Het was de grootste sportdag voor kinderen die ooit is gehouden.