Kinderen van de na schoolse opvang hebben het programma “Turtuganan di Boneiru” beëindigd

Na de laatste les vorige week donderdag op Klein Bonaire hebben alle kinderen een certificaat in ontvangst mogen nemen als blijk van deelneming aan alle snorkellessen. Onze felicitaties aan alle kinderen!

Elk jaar ontvangen basis school kinderen een uitnodiging van de STINAPA afdeling Natuur en Milieu Educatie (NME), om deel te nemen aan het programma “Turtuganan di Boneiru” (Schildpadden van Bonaire). Tijdens dit programma krijgen de kinderen de kans om snorkelend kennis te maken met de onderwater wereld van ons eiland. Deze activiteit is mogelijk dankzij de medewerking van FESBO (na-schoolse opvang) die de zorg draagt voor het transport van de kinderen naar alle lessen en activiteiten.
Dit programma heeft een duur van vijf weken. Kinderen die deelnemen moeten de leeftijd hebben tussen 9 to 12 jaar en ook kunnen zwemmen.
Tijdens deze 5 weken krijgen de kinderen lessen in theorie en praktijk.

De kinderen leren over het belang van het behoud van het leven onderwater, wat koralen nou precies zijn en de relatie tussen koralen en vissen. Ook leren ze de regels van het Bonaire Marine Park kennen. De kinderen leren verschillende manieren om veilig te kunnen snorkelen. Om het snorkelen en gebruik van de snorkel spullen te oefenen, worden de kinderen naar verschillende plekken gebracht om zo onze onderwaterwereld te bewonderen. Gedurende het programma wordt er nadruk gelegd op de door internationale wetten beschermde diersoorten in zee, zoals de schildpadden en de Karko (Koninginneschelp).
Eén van de activiteiten is kajakken en snorkelen in de mangrove bij Lac samen met het personeel van de Mangrove Center.

Vorige week donderdag hebben zeven kinderen van buurtcentrum Nort Saliña hun certificaat van participatie in ontvangst mogen nemen: Joënny Molina, Sidney Janga, Edelmar Molina, Charlton Bernabela, Nayeli Lugo, Christina Dijkstra & Marneley Saragoza

Onze dank gaat uit naar Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) voor het beschikbaar stellen van ruimte voor de lessen en ook aan FESBO leider Mariska Vlijt en haar team voor het organiseren van transport en dat alle lessen mooi op tijd konden beginnen. De kinderen hebben veel plezier gehad en ze hebben natuurlijk ook een heleboel geleerd.

Voor meer informatie over programma’s voor de jeugd van Bonaire kunt u contact opnemen met Desiree Croes, Coördinator van de afdeling Natuur en Milieu Educatie (NME) op 795-1915 of kijk op de Facebook pagina ‘NME STINAPA Bonaire’.

Op de foto: Joënny Molina, Sidney Janga, Edelmar Molina, Charlton Bernabela, Nayeli Lugo, Christina Dijkstra en Marneley Saragoza.