Jong Bonaire verwelkomt twee nieuwe bestuursleden

Stichting Jeugdwerk Jong Bonaire maakt de verkiezing bekend van twee nieuwe leden van haar Bestuur: Macha le Poole en Jan Henk van der Wier. Dit is een deel van het plan om op langere termijn nieuwe bestuursleden met nieuwe ideeen aan te trekken om het succes van deze organisatie voor de toekomst zeker te stellen.

Macha le Poole is secretaris van de Raad van Bestuur/Raad van Toezicht van Fundashon Mariadal. Zij is in de Nederlandse Antillen opgegroeid en woont sinds 2007 op Bonaire. Mevr. le Poole heeft haar opleiding tot advocaat op de Universiteit van Amsterdam gevolgd. Zij is getrouwd en heeft twee kinderen.

Jan Henk van der Wier is Managing Director van Sunbelt Realty sinds het jaar 2000. De heer van der Wier is aktief in vele NGO’s zoals penningmeester van de bibliotheek, Bonaire Sailing Association en Bonaire Jazz Foundation. Hij is getrouwd met zijn zakenpartner Corine van der Hout.

De heer Alex Senchi heeft na bijna 20 jaar bestuurslid te zijn geweest afscheid van Jong Bonaire genomen. Gedurende zijn vele jaren als bestuurslid heeft Alex in grote mate bijgedragen aan het succes van Jong Bonaire en het welzijn en persoonlijke groei van de tieners door effectief en verantwoordelijk voor deze tieners te werken aan de visie en lange termijn plannen van deze organisatie.

Jong Bonaire is het grooste jeugdcentrum van Bonaire en waarschijnlijk van de Nederlandse Antillen. Deze stichting werd in 1959 opgericht en vele generaties Bonairianen hebben van de faciliteiten en programma’s gebruik gemaakt. In het jaar 1998 begon Jong Bonaire met het naschoolsprogramma en meer dan 2200 tieners van Bonaire hebben daarvan gebruik gemaakt en genoten van een veilig, gestructureerd en stimulerend centrum. In het jaar 2012 is Jong Bonaire begonnen met haar vakantieplannen en dat is een onderdeel geworden van de grote vakantieactiviteiten van onze jeugd. In het jaar 2013 is Jong Bonaire begonnen met het avondprogramma met veel sport en computeren. Ook heeft Jong Bonaire dit jaar haar Leer-, Woon- en Werkcentrum voor jong volwassenen geopend in Antriol.

Stichting Jeugdwerk Jong Bonaire helpt de jeugd van Bonaire zich te ontwikkelen tot productieve burgers, goede ouders die hun steentje bijdragen aan onze gemeenschap, ongeacht hun ras, godsdienst, nationaliteit of afkomst. Iedereen die zich voor dit doel wil inspannen als bestuurslid of vrijwilliger kan contact opnemen met Ilona Burgers, General Manager op 717-4303 ext. 13 of per e-mail: ilona.burgers@jongbonaire.org.