Jong Bonaire Swim to klein Bonaire 2017 een success

Het is een traditie dat Jong Bonaire iedere zondag voorafgaand aan de week van de Regatta haar geweldige evenement Swim to Klein Bonaire organiseert. Dit jaar zijn opnieuw meer dan 500 deelnemers het water ingegaan om naar Klein Bonaire te zwemmen. Heen is het een afstand van 800 meter dus degenen die ook terug gezwommen hebben, hebben een afstand van 1600 meter afgelegd. 

De snelste persoon die naar Klein Bonaire en terug naar Eden Beach gezwommen heeft, is Anita van de Barracuda Swim Club Bonaire. Zij heeft de afstand afgelegd in 24 minuten en 24 seconden. We hebben gehoord dat de zee rustig was maar de stroming en de golven maakten het zwemmen een beetje lastig.

Wij van Jong Bonaire zijn blij met het grote aantal deelnemers die door hun deelname een bijdrage leveren aan de jeugd die ons centrum bezoekt. De Swim to Klein Bonaire is voor ons een jaarlijks terugkerende fundraising. De opbrengst wordt besteed aan activiteiten en de aanschaf van nieuwe materialen en ze komt dus in zijn geheel ten goede aan onze jeugd. 

Jong Bonaire bedankt alle deelnemers en haar hoofdsponsors Sunbelt en Akkerman Auto Supplies; zij hebben voor de t-shirts gezorgd. Caribbean Laundry wordt bedankt want zij heeft de polsbandjes, die een nieuw aandenken aan de SWim zijn, geschonken. Ook Alpha & Omega en alle vrijwilligers worden bedankt. Verder gaat onze dank uit naar alle organisaties die elk jaar boten mee laten varen zoals de Woodwind, Rode Kruis, Politie en Kustwacht en Budget Marine voor de kayak met bestuurder.

Ook dit jaar mocht ons team weer vele complimenten ontvangen voor de organisatie en toewijding op deze dag; dit maakt dat ook wij terugkijken op een hele geslaagde dag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *