Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering 2013 van Bonhata

BONHATA is de officiële erkende vereniging van hotel en toerisme op Bonaire. De vereniging is opgericht in 1980 en bevindt zich al meer dan 30 jaar in de voorhoede van de Toeristische Industrie op Bonaire. BONHATA vertegenwoordigt meer dan 80 leden uit verschillende sectoren in het toerisme en daarmee verwante industrieën. BONHATA’s missie is “het bevorderen, ondersteunen en stimuleren van onze leden door middel van samenwerking met een verenigde stem”.

De jaarlijkse algemene ledenvergadering van BONHATA werd gehouden bij Captain Don’s Habitat in de Aquarius vergaderzaal op 24 september 2013. Tijdens deze vergadering komen leden samen om het budget voor het komend kalender jaar goed te keuren en de activiteiten van afgelopen jaar te beoordelen.

Dit jaar werd het nieuwe bestuur voor het termijn 2014-2015 gekozen. Het nieuwe bestuur van BONHATA bestaat uit, in alfabetische volgorder:
Boogaard Assurantien, vertegenwoordigd door Mevr. Fra Aziz
Captain Don’s Habitat, vertegenwoordigd door Mevr. Claire Sealy.
Carbo TTC, vertegenwoordigd door Dhr. Boudewijn Scholts
Divi Flamingo Beach Resort & Casino, vertegenwoordigd door Mevr. Hetty van den Ouweelen.
Harbour Village Beach Club, vertegenwoordigd door Mevr. Sara Matera
HBN Law, vertegenwoordigd door Mevr. Francien Alberda.
Sand Dollar Condominiums, vertegenwoordigd door Dhr. Charles Vos
The Cadushy Distillery, vertegenwoordigd door Dhr. Eric Gietman
VanEps Kunneman VanDoorne, vertegenwoordigd door Dhr. Tom Peeters

Marketing initiatieven
BONHATA presenteerde de additionele marketing investeringen die gedaan zullen worden in de Noord Amerikaanse en Nederlandse markt. Online marketing investeringen zijn belangrijk voor het komend jaar. Vooral omdat de resultaten meetbaar zijn en de resultaten zullen de huidige en toekomst marketing initiatieven ondersteunen. BONHATA heeft ook middelen gereserveerd voor de Zuid Amerikaanse markt.

Activiteiten
BONHATA speelt een actieve rol in het behartigen van belangen van de leden. Over de jaren heen is BONHATA’s contact met de overheidsinstanties geïntensiveerd. De Bonaire Tourism Stakeholders Platform zal de samenwerking met Tourism Corporation Bonaire (TCB) in de toekomst versterken. Het platform geeft de private sector van Bonaire de mogelijkheid om bij te dragen aan een strategisch toeristisch plan voor het eiland wat van groot belang is voor de gehele bevolking.
BONHATA heeft een aantal commissies die zich richten op de volgende onderwerpen adresseren: Airlift, Criminaliteit, Onderwijs, Overheidsrelaties, Financiën, Marketing, Lidmaatschap en Kleine Accommodaties.

BONHATA heeft ook de Smaak van Bonaire, in de week van 9 september, in Nederland bijgewoond. Dit is een evenement dat om de 2 jaren georganiseerd wordt en wat zich concentreert op de business to business segment. Dit jaar heeft TCB samen met BONHATA voor de vierde keer het evenement georganiseerd. Tijdens de Smaak van Bonaire kreeg BONHATA ook de mogelijkheid om de reisagenten te ontmoeten en hun een update te geven over de leden van BONHATA.

BONHATA zal ook dit jaar weer meedoen aan de Studie en Beroepen Markt 2013 in november en zal tijdens deze markt informatie verschaffen aan jongeren over werk en carrière mogelijkheden in de toeristische sector en dienstverlenende bedrijven ter ondersteuning van hun beslissing.

BONHATA wil haar leden, werknemers en al haar partners in de toeristische industrie bedanken voor hun steun. We kijken ernaar uit om verder samen te werken.
Jullie doelstellingen en interesses zijn BONHATA’s kernactiviteiten.

Voor meer informatie kunt u contact nemen met het kantoor van BONHATA via info@bonhata.org of bellen naar 00599 – 717 5134.