InselAirs’ MD weer beschikbaar voor commerciele vluchten.

Op woensdag 11 oktober 2017 heeft InselAir, in nauwe samenwerking met de Curaçaose luchtvaart autoriteiten, aan alle wettelijke vereisten voldaan voor de certificering van de MD jet (MDI). De acceptatievlucht die woensdag is uitgevoerd was succesvol.

Gedurende de laatste paar maanden heeft InselAir de vluchten tussen de ABC eilanden en St Maarten uitgevoerd met Fokker 50 vliegtuigen, het zogenaamde “Basis” scenario dat geïntroduceerd werd aan het begin van de reorganisatie van de luchtvaartmaatschappij. De toevoeging van de MD aan de vloot is een belangrijke eerste stap op weg naar het “Basis Plus” scenario en zal de financiële stabiliteit die tot stand is gekomen door de grondige reorganisatie, verder verstevigen. In dit scenario zullen langzamerhand eerdere bestemmingen van InselAir weer toegevoegd worden aan het vluchtschema. Hiertoe worden momenteel financiële afspraken gemaakt met omringende landen. InselAir gaat door met het plan dat is opgesteld om te komen tot het “Optimale” scenario waarbij het aantal bestemmingen verder wordt uitgebreid en de verbindingen in de regio worden geoptimaliseerd.

De MD biedt plaats aan 145 passagiers en zal per vandaag, 12 oktober 2017 dagelijks ingezet worden op de route tussen Curacao en St Maarten. De vlucht vertrekt om 09:15 uit Curacao en komt om 10:45 aan in Sint Maarten. De vlucht vanuit Sint Maarten vertrekt om 11:45 en komt om 13:15 aan in Curacao.

InselAir wil de Curaçaose luchtvaartdienst en alle eigen medewerkers bedanken voor de intensieve samenwerking die ertoe geleid heeft dat de MD weer onderdeel uitmaakt van de vloot en is erg verheugd om de passagiers weer een jet service tussen Curacao en Sint Maarten aan te kunnen bieden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *