Inheemse vogels bekijken met Stinapa en Echo Foundation

Stinapa en Echo Foundation vieren op zondag 6 mei om 7:00 uur het Caribisch festival van inheemse vogels met een wandeltocht. De laatste jaren wordt er veel gedaan op het gebied van bescherming van en onderzoek naar vogels in het Caribisch gebied. Er zijn veel organisaties in dit gebied die samen werken om alle informatie te verzamelen zodat mensen het gedrag van vogels in het Caribisch gebied kunnen begrijpen.

Inheemse vogels van het Caribisch gebied zijn vogels die alleen in dit gebied bestaan. Een voorbeeld van een inheemse vogels op Bonaire is de Palabrua Boka Duru (Pearly eyed thrasher) en de Barika hel. Beide vogels zijn slechts in het Caribisch gebied te vinden.

Daarnaast zijn er ook vogels die zich aanpassen aan het gebied waar ze leven waardoor er een verandering onstaat in hun soort. Deze zijn sub-vogelsoorten zoals de lora en prikichi die oorspronkelijk van andere gebieden afkomstig zijn.

Personen die geïntereseerd zijn in de bescherming van vogels worden uitgenodigd om aanstaande zondag deel te nemen aan de wandeltocht. De route is in de buurt van Dos Pos. Deelnemers worden verzocht om hun verrekijker, loopschoenen, pet of hoed en zonnebril mee te nemen. Deze wandelroute is wel voor mensen met ervaring.
Na afloop van de wandeltocht zal Echo Foundation informatie geven over het werk dat ze op Bonaire doen voor de bescherming van vogels. Het is dan ook mogelijk om vragen te stellen aan de leden van de stichting.