Het Zorgverzekeringskantoor gaat te veel betaalde daggeldvergoeding terugvorderen

Cliënten die voor een medisch behandeling uitgezonden worden buiten Caribisch Nederland hebben recht op daggeldvergoeding. Het betalen van daggeldvergoeding aan de cliënten van ZVK is in de vorm van een voorschot. Het gebeurt regelmatig dat er te veel daggeldvergoeding betaald wordt bij een Medische Uitzending. Dit komt omdat de uitzending korter duurt dan was gepland. Voorbeeld hiervan is dat cliënt medisch wordt uitgezonden voor 5 dagen naar Aruba of Curaçao. Na bezoek aan specialist, mag cliënt na 3 dagen terug naar Bonaire. Dit houdt in dat cliënt 2 dagen teveel daggeldvergoeding heeft gekregen.

Van een beperkte groep waarvan het bekend is dat ze te veel daggeldvergoeding hebben ontvangen zal het ZVK binnenkort beginnen met het terugvorderen van de te veel betaalde daggeldvergoeding. Deze groep zal per brief geïnformeerd worden hoeveel ze moeten terug betalen en hoe. Cliënten krijgen de mogelijkheid om in termijnen terug te betalen indien zij niet in 1 keer kunnen terugbetalen.

Cliënten die te veel daggeld vergoeding hebben ontvangen, krijgen de gelegenheid om binnen 10 werkdagen na terugkomst zelf langs te komen op kantoor om het nodige te regelen om terug te betalen. Indien cliënten geen gebruik maken van deze gelegenheid, zal ZVK per brief het teveel betaalde daggeld terugvorderen. ZVK zal dit met regelmaat doen.

Terugvorderen van daggeldvergoeding heeft geen invloed op toekomstige Medische Uitzendingen en daggeldvergoeding.